Jdi na obsah Jdi na menu
 

Carte Blanche Episode One: For a Fistful of Teeth

14. 11. 2013

TOPlist

Carte Blanche Episode One: For a Fistful of Teeth
21.1.2007 Autor návodu-Standa Madukas

Upozornění-toto je první epizoda hry,další budou po určité době pravidelně vycházet.
Carte Blanche je adventurou ve stylu klasických noir detektivních filmů.Píše se rok 1924,do Montrealu přijíždí Edgar Delacroix, který se vydal získávat zkušenosti do velkého města. Na inzerát si najde práci u soukromého detektiva Lemaitra,experta ve svém oboru, který krátce po začátku hry umírá a jeho místo musí zaujmout právě Edgar.Autoři se pokoušejí prorazit s nepříliš populárním epizodickým zpracováním.Otestujte si tedy tuto první epizodu a pak uvidíte sami jestli budete chtít pokračovat v dalších dílech.Po spuštění hry klikněte pravým myšítkem na obrazovku.Zobrazí se vám nabídka odshora dolů v pořadí-saved games,options,resume,current cases a inventory.

Den první
Apartment
Začínáme v pokoji,kde je náš hrdina ubytovaný.Prohlédněte si okno,plakát,velblouda,žraloka(taxidermy 1).Vezměte si mapu ze zdi,Klikněte na komodu,vezměte si klíč/talk/,klikněte na telefon na komodě a vyberte help wanted.Tím si náš hrdina zavolá do agentury o práci.Pak klikněte dole na Hallway,tím vyjdete na chodbu.

Hallway:
S paní Malaki raději nemluvte,vidíte že má důležitou práci.Poslouchat za dveřmi je velmi náročné,takže rychle pryč.Klikněte vlevo na exit,otevře se vám mapa a vy klikněte na Agency.

Agency:
Objevíte se v kanceláři s hnusnou sekretářkou,navíc protivnou.Promluvte si s jejím šéfem Lemaitrem.Je to známý detektiv.Nejprve odpovězte na otázky -Yes/bold/ a pak Play the bold card/Play the realistic card a nakonec Play the teatcher card.Poté budete přijat jako ten nejschopnější absolvent,ačkoliv se to hnusné sekretářce moc nezamlouvá.Bude se vám o ní zdát sen a opět se ocitnete ve svém apartmánu.

Den druhý
Apartment
Klikněte na telefon a pak vyjděte na chodbu

Hallway
Promluvte s Malaki/examine/talk.Po rozhovoru odejde.Klikněte nalevo na Lockers a pak na open/examine/keys.Poté si přečtete dopis.Klikněte na Bathroom a pak na examine/enter/spying.Budete poslouchat za dveřmi co se děje uvnitř.Pak klikněte vlevo na exit,zobrazí se vám mapa a jděte do Agency.

Agency
Klikněte na Isaaca,chameleona na stole u sekretářky a pak si ho pohlaďte/pet/.Klikněte na picture/examine/,pak na desk/examine.Jděte k Lemaitrovi/talk/native/a dejte mu tuto otázku.............keep my mounth shut.Pak dostanete nabídku suvenýrů.Vyberte to jediné co se nabízí.Poté odpovězte.......Socrates is a mortal a tím hovor s Lemaitrem ukončíte.V inventáři vám přibyl foťák,který vám dal.Klikněte na file cabinet/examine/observation.Pak klikněte na drawer/examine/search(magnifying glass).Tím si prohlédnete zásuvku a opět klikněte na Lemaitra/magnifying glass/Tím si s ním opět pohovoříte.Klikněte na sekretářku/talk/persuasion a opět si pohladíte chameleona.Pak s ní promluvte ještě jednou a klikněte na dveře door/examine/open.Vychutnejte si hlas jako brus hnusné sekretářky.Prozatím je to tady vše.Klikněte na exit a přes mapu jděte do hotelu.

Hotel
Klikněte na dveře Door/enter.Uvnitř klikněte na recepčního Clerka/talk/examination/persuasion.Nakonec vám řekne číslo pokoje.Pak klikněte na hůl vlevo za pultem cane/observation.Opět klikněte na Clerka/persuation 2 a z otázek odpovězte na tu poslední.............sprained ankle.Po rozhovoru pak hůl získáte do inventáře.Klikněte na bell/ring.Poté klikněte na exit,tím vyjdete ven před hotel a zde nalevo na stairs/examine/walking stick.Tím snížíte žebřík.Opět klikněte na stairs/go up.Tím vylezete nahoru a klikejte do té doby než náš hrdina vyfotí vše co potřebuje.Až budete dole tak opět klikněte na exit a přes mapu jděte do Antique shop.

Antigue shop
Promluvte s prodavačem a pak klikněte na Anchor/examine/magnifying glass,pak na Amphora/examine a nakonec klikněte na prodavače Telesphore/examine/talk/police/talk/small talk.Tímto jsme tu hotovy,klikněte na exit a přes mapu jděte na Policii.

Police
Stojí zde kamelot Kid Butterfly.Ksicht má jak sloní muž,ale dá se to přežít.Promluvte s ním examine/talk............ok,its but robbery.Pak klikněte na dveře door/enter.Uvnitř promluvte s policajtem/examination/talk/persuasion/detective Romeo Duguay.Pak klikněte na zvonek na pultu bell/ring.Vyjděte ven door/exit/ a přes mapu jděte do Agency.

Agency
Klikněte na sekretářku/camera/.Pak jděte k Lemaitrovi/photos(2 dollars).Pak na něj opět klikněte talk/police a pak jděte k chameleonovi,klikněte na něj a pohlaďte si ho/pet/Vyjděte ven/exit/ a přes mapu jděte do Anique shop.

Antique shop
Klikněte vlevo na zdi na Suspicious zone/observation/observation.Pak klikněte vlevo na podlaze na Traces/observation/observation.Pak klikněte na Glass case/examine/deduction.Zazvoní telefon a prodavač odejde z místnosti.Opět klikněte na Glass case/searching 1/searching.Tím si prohlédnete vitrínu,ale prodavač se vrátil,takže na něj klikněte examination/forgeries.Pak na něj klikněte znovu talk/wall/Po rozhovoru klikněte na exit,opustíte krámek a přes mapu jděte na Policii.

Police
Vejděte dovnitř,promluvte s policajtem persuasion 3/persuasion.Poté se na služebně objeví sám Romeo Duguay,promluvte s ním /talk/reputation/Vyjděte ven,promluvte s kamelotem/talk/Poté na něj opět klikněte a vyberte barter/Wallet/Ocitnete se s kamelotem na hřbitově.Klikněte na nadvete a pak na náhrobek Tombstone/examine.Pak klikněte na exit a přes mapu jděte do hotelu.

Hotel
Klikněte na window/examine/spying.Vejděte dovnitř k recepci,klikněte na zvonek bell/ring/music.Vyjděte opět ven,klikněte na exit a přes mapu se vraťte do svého pokoje.

Apartment
Klikněte na Malaki/talk.Pak jděte do svého pokoje,klikněte na velblouda/camel.Vyjděte opět ven,promluvte znovu s Malaki/talk/ a přes mapu jděte do Agency.

Agency
Sekretářka už je pryč,promluvíte si s Lemaitrem a on vás pozve do svého oblíbeného baru.

Bar
Klikněte na piano/examine,pak na poster/observation.Pak se zaměřte na barmana,klikněte na něj/talk/small talk.Pak na něj opět klikněte/talk/sign.To samé zopakujte a zeptejte se ještě na /piano/sea/Gaspard.Poté se přesunete ke stolu s Lemaitrem a pohovoříte s ním.Opět na něj klikněte /talk/a promluvte s ním v pořadí report/small talk/Jeannine/Bar.Poté se Lemaitre zvedne a odejde.Náš hrdina v klidu popíjí,když v tom se ozvou výstřely a Lemaitre se u baru kácí mrtev k zemi.Jsme účastníky pohřbu,kde jsou všichni důležití lidé se kterými jsme přišli do styku.Tím končí den.

Den třetí
Začínáme v hotelovém pokoji.Přes mapu jděte do Agency.

Agency
Nejdříve si promluvíte s nechutnou sekretářkou a pak s tlouštíkem.Klikněte na aktovku/briefcase/search.Pak klikněte na sekretářku/code/talk/help.Pak na ní klikněte znovu a vyptejte se jí na tyto věci/remy/Alphetius/Eleonore/Gaspard/Agency/Telesphore/Romeo/Small talk.Poté klikněte na exit a přes mapu jděte do přístavu.

Harbor
Klikněte na cihlu Bricks/take/.Tím ji získáte do inventáře.Poté promluvte s mužem jménem Remy/code/talk a pak se ho opět vyptejte na další věci Talk/Jeannine/small talk/Anitquary/boxes.Pak klikněte na exit a přes mapu jděte do baru.

Bar
Klikněte na muže sedícího vlevo,je to Alphetius/examine/code/talk.Pak z nabídky odpovědí vyberte tu poslední............tickets for burlesque show a pak klikněte nahoře na Corruption.Opět s ním promluvte talk/Jeannine.Poté klikněte na jednoho z mužů vpravo.Jsou to dvojčata,takže je jedno na koho kliknete twins/talk/observation/photos/observation+1.Nyní se zaměřte na barmana/talk/twins/talk/Kid Butterfly/code/spying/barter/wallet/spying+1.Pak znovu klikněte na Twins/wine bottle/talk/difference/women/stolen icon.Zjistíte,že jsou to bratři Strozziovi a ve městě mají velký dům.Poté náš hrdina odejde s oběma bratry a přidá se i Alphetius.Ocitnete se před domem.

Strozzi residence
Klikněte na door/knock/open/paperclip a budete uvnitř domu.Zde klikněte na Kitchen/searching/searching+1.Poté klikněte na Room/enter.Jsme v místnosti ,kde chrápe jeden z bratrů a je nahý.Je to hora sádla.Klikněte na pictures/observation a pak na Strozzi brother/spying/sensuality/observation/photos/magnifying glass/wake up/herring/talk.Poté vyjděte ven z rezidence a přes mapu jděte na univerzitu.

Univerzity
Promluvíte si s Eleonore,pak klikněte na bookshelf/examine a potom klikněte na Eleonore/code/talk/texas/talk/Mayan sculpture/talk/small talk/talk/Gaspard.Klikněte na exit a přes mapu se vraťte zpět do rezidence bratří Strozziových.

Strozzi residence
Nyní klikejte v tomto pořadí door/open/kitchen/searching-opět prohledáte kuchyni.Pak klikejte na room/enter/Strozzi brother/Map/herring/persuation/Strozzi brother/code/examination/persuation.Poté se přes mapu odeberte na McCulloughovo panství.Pokud by se vám na mapě nezobrazilo tak znovu prokecejte Strozziho,musí vám říct něco o Westmountu.Tím se vám na mapě zpřístupní panství.

McCullough Manor
Promluvíte s detektivem/reputation.Pak na něj opět klikněte Romeo/talk/small talk/persuasion.Pak klikněte na exit a přes mapu jděte do přístavu.

Harbor
Promluvte s Remym/talk/Westmount a přes mapu se vraťte zpět na panství.

McCullough Manor
Detektiv už tu není takže si klikněte na dveře door/knock/open.Zjistíte,že dveře nejdou otevřít.Klikněte vpravo nahoře na backyard/cellar/examine/open.Opět máme smůlu,je zamčeno.Přes mapu se vraťte do přístavu.

Harbor
Promluvte s Remym/talk/lock a vraťte se na panství.

McCullough Manor
Nyní klikejte v tomto pořadí backyard/cellar/brick/open.Kliknete kousek napravo od Cellar na Neighbour/talk/corruption/cellar/open.Nyní jsme uvnitř domu.Klikněte na bags/examine a na barrel/examine.Pak klikejte na skeleton/examine/magnifying glass/observation/.Pak klikněte na golfovou hůl napravo /golf club/take.Spustí se animace,vejde paní McCulloughová,ale lekne se a praští sebou.Klikněte na Neighbour/golf club.Náš hrdina mrští golfovou holí.Poté klikněte na exit a další den končí........

Den čtvrtý
Opět jste ve svém pokoji.Přes mapu jděte na policii.

Police
Vejděte na stanici a promluvte s Romeo Duguayem code/ant/talk/McCullough/talk/Mayan sculpture/talk/Strozzi.Vyjděte ven a promluvte s kamelotem code/talk/Strozzi/talk/Journal/talk/small talk.Klikněte na exit a přes mapu jděte na hřbitov.

Cementary
Klikněte na Tombstone/examine a pořes mapu jděte do Antique shop.

Antique shop
Klikněte na prodavače code/talk/McCullough a pak přes mapu jděte do přístavu.

Harbor
Promluvte s Remym/talk/Chytne vás pod krkem,klikněte nahoře na wrestling a pak jděte přes mapu do baru.

Bar
Promluvte si se sedícím Alphetiusem/talk/ a pak mu odpovězte...........stock market is going to crash.......Je to druhá odpověď/scam+1.Z baru jděte přes mapu do hotelu.

Hotel
Vejděte dovnitř,klikněte na recepčního Clerka/code/ant/talk a pak přes mapu běžte na univerzitu.

University
Promluvte s Eleonorou/ventriloquy,Klikněte na Eleonoru/ant/a ona začne cosi studovat v knize /deduction/.Poté se přes mapu přesuňte na Policejní stanici.

Police
Vejděte dovnitř,ignorujte oba muže a klikněte na nástěnku za nimi/examine/Prohlédněte si co se tu píše a hlavně je důležité,aby tam bylo slovo Lighter/zapalovač/ a camel/velbloud/.Pak vyjděte ven a přes mapu jděte do svého apartmánu.

Apartment-room
Jděte do svého pokoje a klikněte na velblouda na searching.Tím velblouda prohledáte a najdete zapalovač/lighter/.Odtud jděte do rezidence bratří Strozziových.

Strozzi residence
Vejděte dovnitř a klikněte vpravo na Living room.Z nabídky klikněte na Lighter/zapalovač/a tím místnost zapálíte a pak vám v inventáři přibude Byzantská ikona.Přes mapu jděte na hřbitov.

Cementary
Klikněte na náhrobek a pak na Icon.Zjeví se duch.Odtud přes mapu jděte do Saint-Leonard.

Saint-Leonard
Nejprve klikněte na skupinu group/examine/code/talk/Mexican/talk/problem/persuasion.Pak se otočte k lavičce,sedí zde kněz.Klikněte na něj Priest/examine/code/talk a pak znovu talk/Mexican/talk/small talk/talk/communist/corruption/icon.Poté odejdou Mexikánci a zůstane tu jen komunista a farář.Klikněte na komunistu a prokecejte s ním všechna témata ,která se zobrazí.Poté když kliknete na exit a zobrazí se mapa,měla by se objevit nová lokace-Warehouse.

Warehouse
Promluvte s Mc Culloughem talk/examine/code/.Poté se přes mapu vydejte na policejní stanici.

Police
Vejděte dovnitř služebny a promluvte si s Romeo Duguayem talk/code/wrestling/ant/ventriloguy.Hlavně se vyptejte na podotázky pod talk.Poté jděte do Antique shop.

Antique shop:
Klikněte na prodavače/wrestling =2).Poté se ho na vše vyptejte,hlavně talk a podotázky.Jděte do Strozziho rezidence.

Strozzi residence:
Vejděte dovnitř a vzbuďte Strozziho/herring/ a poté se ho vyptejte na vše(ventriloquy =2).Pak přes mapu jděte do Saint Leonard.

Saint Leonard:
Promluvte si s farářem a komunistou o všem co se nabízí a pak přes mapu jděte do Warehause.

Warehouse:
Promluvte s McCulloughem …talk/denture/.Objeví se tu indián s maskou.Promluvte s ním a až se objeví(observace =6)tak sundá masku a vy ho vyzpovídejte ze všeho co se nabízí.Poté jděte na policejní služebnu.

Police:
Promluvte si s Romeo Duguayem(zvláště se vyptejte na scam =2,tím se vám otevře nová lokace).Dále se vyptejte na talk/granny/Poté se vám na mapě zobrazí lokace Morgue.Běžte tam.

Morgue:
Objeví se trošku šílený dr.Freeman.Promluvte s ním o všem(ventriloquy=3)a pak jděte přes mapu k policejní stanici.

Police:
Jděte ke kamelotovi,mluvit s ním nemusíte,jenom klikněte na … (wrestling=4)a(ventriloguy=4).Pak jděte do Antique shop.

Antique shop:
Klikněte na prodavače,mluvit s ním nemusíte,jen použijte(scam=4)a(ventriloquy =5).Pak se odeberte na policejní stanici.

Police:
Nemluvte s Romeo Duguayem,jen klikněte na(wrestling =6).Poté jděte přes mapu do Saint Leonard

Saint Leonard:
Nemluvte s komunistou,jen klikněte na(ventriloquy =6)a(scam=6).Poté se přes mapu vraťte do svého apartmánu.

Apartment-room
Hned na chodbě vzadu vpravo vidíte páčidlo/crowbar/.Vezměte si ho a přes mapu jděte do Morgue

Morgue:
Klikněte na mrtvolu a pak si promluvte s dr.Freemanem o všem a pak klikněte na(wrestling =7).Jakmile kliknete na scam,Freeman odpoví a odejde z místnosti.Klikněte na mrtvolu/searching/crowbar.Spustí se animace a náš hrdina bude cosi páčit z mrtvoly.Pak na ní opět klikněte a pak klikněte na taxidermy 1.Poté získáte i taxidermy 2.Klikněte ještě na mrtvolu/extamine/Pak jděte přes mapu do Warehouse.

Warehouse:
Prokecejte oba muže .Promluvte si indiánem na téma denture/pak se vám objeví v nabídce témat"wrestling"...klikněte na něj.Přeměříte si indiána a ten pak zmizí.Nakonec si promluvíte s Mc Culloughem a přenesete se do agentury.

Agency:
Zvoní telefon,uslyšíte code a vy můžete konečně odpovědět.Tím jsme dohráli první episodu.Pokračování příště...........
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Multi end

(Midnight_Knight, 2. 2. 2007 23:36)

Dobrej navod,jen bych dodal,ze silenej Indian se da zlikvidovat i pomoci ventriloquy nebo scam-musi mit ale,tusim hodnotu 7.,ktera se dosahne obihanim vsech lidi,na ktery se daji ty dve pouzit..potom se ukazi spolu s wrestling v nabidce,kdyz na konci kliknes na Indiana,a muzes si vybrat,co na nej pouzijes..:-)
BTW Nejkrasnejsi z cely hry je ale basnik.Cely hodiny sem dokazal stravil poslouchanim u dveri jeho "Are you sleeping?Are you sleeping?Brother John?Brother John?"..nezapomenutelny,fantasticky zazitek,snad nejlepsi z cely hry..:-))