Jdi na obsah Jdi na menu
 

Carol Reed Mystery 5- The Colour of Murder

6. 4. 2013
TOPlist

Carol Reed Mystery 5- The Colour of Murder

6.4.2010 Autor návodu-Standa Madukas

V pořadí už páté pokračovaní adventury, ve které prostřednictvím Carol Reed vyšetřujete zločin.Přeskočte úvodní obrazovku/skip/,jste v místnosti,kde se maluje a na stole jsou barvy a nářadí.

Domov:   Rozhlédněte se v Carolině apartmánu.

Obývák:    Zkontrolujte album na konferenčním stolku. Podívejte se na fotky spojené s  předcházejícími případy.

Kuchyň:    Vyjděte z  obýváku a jděte do kuchyně. Přečtěte si dopis na stole. Jonas má  připravenou chatu,čeká  na Carolinu návštěvu.Vyjděte z apartmá a na mapě klikněte na Stina in the Store.

Stina ve skladu:    Vidíte,že Stina má velmi hezký obchod.Povídejte si se Stinou.

The Allotment/Rozdělování:  

Jděte vpřed k boudě.Podívejte se na poznámku na lavici od Willyho. Otočte se a otevřete modrou skladovací skříňku. Vezměte si gumovky.Vstupte do boudy a podívejte se na barvu v plechovce.

Willy:    Vyjděte z boudy a projděte pod obrostlým břečťanem k další boudě.Zaklepejte na dveře. Promluvte s Willym.Willy požádá Carol o pomoc. Jeho syn Adrian je nezvěstný několik dnů. Ukáže vám adresu na obálce ,kde je napsané jméno Harald Lund.To je muž zavražděný minulý týden. Nakonec vám dá  klíč k Adrianovu apartmá a také jeho adresu.

Adrianovo apartmá:  

Kuchyň:    Rozhlédněte se kolem kuchyně.Jděte k jídelnímu koutu a podívejte se zblízka na zásuvku pod mikrovlnkou. Přečtěte si o Haraldově vraždě.Dále se podívejte na výhružný dopis, Adrian má vrátit co není jeho.Zkontrolujte balkon.

Koupelna:    Vyjděte z kuchyně a vstupte do dveří nalevo.Otočte se vpravo a na polici se podívejte na členskou legitimaci Adriana Vinkelmanse do Maximum Painkillers.Vyjděte z koupelny ,otočte se vlevo a klikněte na dveře vpravo.

Přístěnek:    Přístěnek  je plný her ,na horní polici je i a černý zápisník,je však příliš vysoko.Projděte do obýváku vlevo.

Obývák:    Zahněte vlevo a podívejte se na Zodel Moral misijní peněžní složenku na stolečku.Jděte k balkonu ,vidíte,že dveře potřebují kliku.Vyjděte z bytu a na mapě klikněte na The Zodel Moral Mission.

Zodel mravní mise:  

Otočte se vpravo a přečtěte si zelený papír na stole. Dozvíte se , že Mission  nyní vede Perik Zodel, vnuk Evalda Zodela, zakladatele.Promluvte s mužem ,dozvíte se, že Adrian zde nebyl .

Three Princes Alley/Alej tří princů:  

Rozhlédněte se kolem , vražda se odehrála právě zde. Jděte kupředu na konec a podívejte se na zem vpravo.Vezměte si červenou svíčku. Vraťte se zpět na mapu a klikněte na The Theatre Workshop.

Divadelní dílna:  

Klikněte na dveře.Promluvte se sestrou.

Hlavní patro:    Rozhlédněte se kolem.Jděte směrem ke schodům. Strojní dílna /červené dveře/ je zavřená.Podívejte se na koš u schodů. Podívejte se že Stefan poslal poštu Haraldovi.

Horní kanceláře:    Vyjděte po schodech nahoru a nalevo se podívejte na scénické modely.Vraťte se zpět ke schodům a vstupte do otevřených dveří kanceláře.Otočte se vpravo a projděte až do zadní pracovní místnosti.Otočte se vlevo a podívejte se na oranžové skřínky se zásuvkami. Zkontrolujte obsah zásuvek. Otevřete třetí zásuvku napravo.Podívejte se na fotografii. Uloží se vám do inventáře.Jděte vpřed,zahněte vlevo,jděte ven dveřmi k točitým schodům a dolů do velké místnosti.Otočte se k točitým schodům a vezměte si memorandum na kterém jsou telefonní čísla.Stefanovo telefonní číslo je zde také.

Haraldův stůl:    Jděte kupředu ,vlevo je stůl pod okny a vpravo Mona Lisa. Klikněte na stůl a pak na papír.Vezměte si papír s instrukcemi.Klikněte na žlutou krabici čaje,vezměte si z ní klíč .

Chodba:    Projděte dveřmi napříč místností.

Klíčová skříňka:    Zahněte vlevo a podívejte se na zarámovanou skříňku se symboly nad umyvadlem. Symboly je třeba nastavit tak,aby se otevřela skřínka.Klikněte pravým myšítkem na fotografii v inventáři.Na fotce vidíte vzadu symboly.Jsou zrcadlově obráceny,takže je nastavte tak, jak mají být.Otevřete skřínku a vezměte si klíč z divadelní dílny.Zavřete skřínku.Rozhlédněte se kolem chodby. Jděte jednou vpřed a pak se otočte vlevo.Vstupte do místnosti ,uvnitř je tma.

 Místnost údržby:    Jděte kupředu .Zahněte vpravo a podívejte se na dveře v této tmavé oblasti,dveře jsou zamčené.Použijte klíč vzatý ze skříňky na uzamčené dveře.Vstupte a zahněte vpravo. Podívejte se na panel s vypínači.Klikněte na pravý vypínač a opusťte místnost.

Malujte místnost přípravy:    Vraťte se ke dveřím napravo od umyvadla .Vstupte,vidíte že je rozsvíceno. Přečtěte si dopis vlevo v umyvadle od Iris. Podívejte se na dveře s číselným zámkem nalevo. Nyní přes schodiště a pracovní místnost projděte k dalšímu schodišti a vyjděte ven.Na mapě klikněte na Iris Apartment.

Apartmá Iris:  

Podívejte se zblízka na panel na levé straně od klávesnice. Podívejte se ,že Iris Lindwallová je v apartmá 2. Stiskněte A a potom 2.Promluvte s Iris,dozvíte se kde Harald žije.

Domov:  

Použijte telefon v kuchyni a vytočte tel.číslo na Stefana-18 77 95. Promluvte s ním.Vyjděte z bytu a na mapě klikněte na Haralds apartment.

Haraldovo apartmá:    Projděte brankou,jděte levou úhlopříčnou cestou (kurzor na dně obrazovky) do domu.Vstupte, projděte doleva a otočte se k dveřím vpravo. Použijte náhradní klíč vzatý z Haraldova stolu na zámku,vstoupíte do Haraldova apartmá.Otočte se a vezměte si dopis který vypadl z poštovní schránky na zem. Zjistíte,že Harald má loď v Calibri Marina.

Hlavní místnost:    Vstupte do místnosti napravo. Rozhlédněte se kolem.Podívejte se na polici s knihami,klíč najdete uvnitř kulaté zelené nádoby. Je však uzamčená.Jděte k polici u okna. Podívejte se na krabici s barevnými čtverci.Otevřete skříňku dole a vezměte si zkumavku.Otočte se vlevo a přečtěte si dopis od paní domácí.

Kuchyň:    Projděte do kuchyně napříč chodbou.Na vrchu ledničky je mísa,která je však vysoko a nelze na ní dosáhnout.Vyjděte z bytu a na mapě klikněte na The Calibri Marina.

Calibri Marina:  

Vyšplhejte se na loď. Jděte úhlopříčně vlevo po straně lodi.Podívejte se na zazipovaný kryt. Klikněte na zip ,vidíte,že se zadrhnul. Použijte červenou svíčku z aleje na zip.Klikněte na zip a vstupte do lodi.Podívejte se na podlahu pod kormidlem vlevo. Otevřete  kryt na podlaze a vezměte si papír. Přečtěte si dopis a vezměte si lakmusové papírky.Vstupte do přední kabiny. Vezměte si bidlo zleva u lavice.Otočte se a jděte dozadu do kabiny a vezměte si rybářský háček z pravé lavice.Opustte lod a na mapě klikněte na Haraldovo apartmá.

Haraldovo apartmá:  

Apartmá:    Vstupte do jeho apartmá.Jděte ke kulaté zelené nádobě na polici s knihami v obýváku.Vylovte klíč použitím rybářského háčku na otvor na vrcholu nádoby,získáte  klíč z Harald- ova apartmá.Opusťte apartmá a před Exit kurzorem, zahněte vpravo a vyjděte po schodech.

Podkroví:    Použijte klíč z Haraldova apartmá na zámek.

skladiště:    Zahněte vlevo,jděte  vpřed a vpravo ke dveřím s dřevěnou petlicí. Vstupte a otevřete červeno zelenou kulatou plechovku. Přečtěte dopis Iris  jejímu ' oblíbenému zalévači ' . Ona mu dala klíč.Přečtěte si článek o Kurt Haijby a Gustavově milostném vztahu. Vyjděte a otočte se vlevo.

Skladiště č.30:    Jděte dvakrát vpřed a zahněte vpravo. Vstupte do místnosti,otočte se vpravo,otevřete dveře a vezměte si štafle. Vyjděte z místnosti,otočte se vpravo a jděte třikrát vpřed . Otočte se vpravo.Podívejte se na hodinový mechanismus dveří, dveře jsou zamčeny.

Otevřete část podkroví:    Pokračujte chodbou vpřed,otočte se vpravo a projděte k žebříku.Otočte se a vezměte si pojistku vedle tykadel, která Carol odmítá vzít.

Apartmá:    Vraťte se dolů do apartmá. Jděte do kuchyně.

Jděte doprava a potom se otočte,stojíte proti ledničce. Použijte žebřík na lednici.Vyšplhejte na žebřík a seberte mísu. Přečtěte si 2 cizí zprávy o Haraldově místě v Milestone a následujícím objasnění.Podívejte se na poznámku z Haraldovo apartmá ,vidíte zvláštní symboly s čísly 202 & 101.Vezměte si štafle. Opustte apartmá,na mapě klikněte na Stina in the Store.

Stina :   

Promluvte se Stinou ,dozvíte se o Milestone a řezbách v kameni ve Vrinii.

The Milestone:   

Jděte ke kamenu,klikněte na horní část,je tu letopočet 1755.Dole na kameni roste modrá květina,utrhněte si jí.Na mapě klikněte na The Petroglyphs.

The Petroglyphs/Řezby v kameni:  

Jděte 6x kupředu až k dřevěnému chodníku,otočte se vpravo k informačnímu pultíku.Přečtěte si text,dozvíte se o řezbách v kameni. Otočte se vlevo ,jděte vpřed a pak se otočte vpravo i vlevo. Podívej se na řezby v kameni .Popojděte po chodníku vpřed,otočte se vpravo a projděte k dalšímu informačnímu pultíku,který si prostudujte.Nalevo od něj se opět podívejte na řezby v kameni. Projděte k dalšímu pultíku,který je hned vedle.Opět se podívejte na řezbu v kameni.Jděte po chodníku kupředu až na konec k exitu.Zde je na levé straně jeden informační pultík a na pravé straně dva pultíky.Podívejte se na ně ,stejně jako na kresby v kameny.Po dřevěném chodníku opusťte oblast,na mapě klikněte na Stina in the Store.

Stina :   

Promluvte se Stinou ,dozvíte se o červené vodě v průmyslovém areálu. Stina chce ,aby Carol našla její náušnici.

The Industrial Park/Průmyslový areál:  

Jděte 8x vpřed,otočte se vpravo a projděte zábranu. Jděte čtyřikrát kupředu ke žlutému bagru nalevo. Zahněte vlevo před zadní částí žlutého bagru,použijte štafle z inventáře a vylezte nahoru/štafle si automaticky vezmete/ Zahněte vpravo a projděte nižší zábranou. Zahněte vlevo a dolů k rampě.Na spodu rampy zahněte vlevo. Podívejte se zblízka na tekoucí červenou vodu. Použijte zkumavku ,získáte vzorek červené vody.Vylezte na rampu a zahněte vpravo. Opřete štafle o modrou skřínku. Seskočte dolů k bagru.Jděte za bagr napravo do uličky až ke klenutému ochozu,jděte dvakrát vpřed až se objeví kurzor/lupa/tak klikněte na mřížkovanou podlahu.Vidíte tu Stinu náušnici,zatím však nejde vyndat.Vraťte se zpět až na mapu,kde klikněte na lokaci The Zodel Moral Mission.

Zodel mravní mise:

Podívejte se na stůl vpravo. Vezměte si nůžky.Promluvte s mužem o Haraldovi. Dozvíte se o dopisu ,který má Harald.

Adrianovo apartmá:

Otevřete přístěnek. Opřete štafle o polici plnou her.Klikněte na knihu na horní polici. Přečtěte si dohodu o pronájmu na přívěs. Vezměte si štafle. Vyjděte z bytu,na mapě klikněte na The Trailer Park.

The Trailer Park/Park s přívěsem:  

Dveře přívěsu jsou zamčené. Klikněte na okno vlevo.Nahlédněte dovnitř. Použijte bidlo na kliku a vstupte do přívěsu.Zahněte vpravo a otevřete horní pravou skříňku. Vezměte si šroubovák. Otevřete vlevo nahoře skříňku a vezměte si kliku.Zahněte vlevo a použijte kliku na klikové díře přístěnku. Podívejte se na gumovky. Klikněte na ně , zjistíte,že jsou od bláta a mokré.Otočte se ke stolu vlevo. Přečtěte si zápisník a dopis,Harald Lund si změnil jméno. To je velmi zajímavé. Zahněte vlevo a klikněte na kuchyňskou desku vlevo dole. Přečtěte si  článek o Kurtu Haijbym. On pracoval ve vápencovém lomu a když se vrátil do Švédska, vstoupil do svazku manželského a měl syna. Vzal si život v roce 1965. Oba, Adrian i Harald mají informace o Haijbym.Otočte se ke gauči a podívejte se na kresbu muže.Vyjděte z přívěsu a jděte do Adrianova apartmánu.

Adrianovo apartmá:

Balkon:    Projděte k balkonu.Použijte kliku na otvor dveřní kliky.Zahněte vpravo a podívejte se tašku s odpadem. Zkontrolujte co je uvnitř. Přečtěte si Lizzin dopis .Vyjděte z bytu a jděte do The Paintball Hall.

Paintball Hall:

Jděte 6x kupředu k domu a vstupte do prvních,otevřených  dveří.Zahněte vlevo a podívejte se na velký tyrkysový stroj . Klikněte na kov oběžníku v centru - potřebuje promazat olejem.Projděte probouranou zdí do další místnosti. Zahněte vlevo a vezměte si světlomety u levé pneumatiky.Jděte dvakrát kupředu,otočte se vlevo a vezměte si  krevní malířskou kapsli na podlaze.Vraťte se zpět na mapu a jděte do lokace The Allotment.

The Allotment/Rozdělování:    Promluvte s Willym ,dozvíte se o Lavender Brook.

The Lavender Book/Levandulový potok:

Jděte třikrát kupředu , vpravo, šestkrát vpřed , vpravo,třikrát  vpřed , vpravo a třikrát vpřed .Ocitnete před dvěma kanalizačními rourami.Použijte gumovky z inventáře na vodu a pak projděte do pravé roury. Vstupte, použijte světlomet z inventáře a jděte  vpřed až na konec.Zahněte vlevo a podívejte se na aktovku uvázanou na řetězu k polici.Vratte se rourou zpět,otočte se ke dvěma rourám a projděte mezi nimi.Otočte se vlevo k exitu a na mapě jděte do lokace The National Tax Board.

The National Tax Board:

Promluvte s uklízečem. Carol musí sehnat celkem 7 květin různých barev: červenou, bílou, žlutou, růžovou, modrou a purpurovou. Zelenou květinu už uklízeč má.Modrou květinu máte v inventáři.

Bílé květiny:    Jděte do doků. Jděte dvakrát kupředu , přejděte ulici napravo a podívejte se na bunkr na boku kopce .Brána je zamčená. Zahněte vpravo a vezměte si 2 bílé květiny.

Růžové květiny:    Přeskočte na levandulový potok. Jděte třikrát kupředu , vpravo,dvakrát  vpřed a zahněte vlevo. Vezměte si  divoké růžové růže.

Purpurové květiny:    Přeskočte na paintball halu. Vezměte si purpurové květiny těsně před vstupem do haly nalevo.

Červené květiny:    Přeskočte na The Allotment. Vstupte do boudy. Použijte šroubovák na pikslu s barvou na podlaze. Umístěte krevní červenou kapsli do barvy. Použijte nůžky k rozstřihnutí kapsule,získáte červenou barvu. Použijte extra bílou květinu na červenou barvu, získáte červené květiny.

Žluté květiny:    Přeskočte na průmyslový areál. Jděte osmkrát kupředu . Zahněte vpravo a projděte zábranu. Jděte čtyřikrát kupředu ke žlutému bagru. Zahněte vlevo a jděte vpřed ke klenutému ochozu. Jděte až na konec, otočte se a vyjděte po schodech. Jděte až k dalším schodům,otočte se vlevo a utrhněte si žluté květiny. Vraťte se na mapu do lokace The National Tax Board.

The National Tax Board:

Promluvte s uklízečem.Ocitnete se v budově,vidíte,že květiny vám automaticky zmizeli z inventáře.

Kopírovací stroj:    Otočte se ke schodům a podívejte se na kopírovací stroj..Otočte se od kopírky doprava a projděte místností až na konec k polici.Vezměte si kartu Stephen (Mikael) Lundgrena. Obraťte kartu a podívejte se,že jsou tu slova Ivan, Xerxes Viktor.Vezměte si háček na zašroubování nalevo od karty.Otočte se a vraťte se zpět ke vchodu. Vezměte papír na stěně na levé straně .Přečtěte si Lottin dopis  Johanně o archivních instrukcích.Jděte ke kopírce. Umístěte papír  o archivních instrukcích  na spodní část pravého podnosu.Podívejte se zblízka na kopírovací stroj,potřebujeme 4 číslicový kód . Použijte první písmena slov na zadní kartě Stephena Lundgrena : I(van), , X(erxes) a V(iktor) .V římských číslicích je to 1105. Zadejte kód 1105.Vezměte si zkopírovaný Archivní seznam. Jděte k policím do sekce Fa. Carol říká, že Haroldovo datum narození je potřebné.Na mapě klikněte na The Industrial Park.

Průmyslový areál:

Muzeum práce:

Jděte 18x vpřed,přijdete před velkou ceduli na které je napsáno Arbetets Museum.Vstupte do muzea nalevo. Jděte kupředu 5 krát .Otočte se vpravo na okno a vezměte si kleště.Otočte se a projděte na chodbu. Odtud projděte do tmavé pracovní místnosti.

Svěrák:    Na lavici je svěrák,podívejte se na něj zblízka. Klikněte na kliku svěráku,tím svěrák uzavřete.Vložte háček na zašroubování mezi čelisti svěráku. Použijte kleště na háček ,získáte ohnutý háček na zašroubování.Otočte se a jděte do chodby. Projděte opět do místnosti,kde jste si vzali kleště a vraťte je na své místo na okně.Jděte do chodby.Vyjděte z muzea. Zahněte vlevo a opusťte oblast.

Haraldovo apartmá:  

Ložnice:    Vstupte do bytu a zkontrolujte dveře vpravo,jsou zamčené. Použijte ohnutý háček na zámek. Otevřete přístěnek vlevo. Kontrolujte papír z kapsy jeho kabátu který má 2 množiny čísel: 8591 a 1173.Otočte se vpravo a podívejte se do koše,vezměte si z něj papír,který si přečtěte.V koši také najdete papír na kterém je Haraldovo datum narození 23/06/1953.Opusťte apartmá a před Exit kurzorem, zahněte vpravo a vyjděte po schodech.

Podkroví:    Zahněte vpravo a jděte čtyřikrát vpřed .Otočte se vpravo ke dveřím s hodinovým mechanismem. Použijte ohnutý háček na zámek. Vstupte,jděte vpřed a zahněte vpravo. Vylezte na žebřík vpravo ,nahoře zjistíte,že je tam tma.Sejděte dolů ze žebříku. Zahněte vpravo, vpřed a vpravo k pojistkové skříni. Použijte pojistku z inventáře na prázdné místo.Vyšplhejte znovu na žebřík . Zahněte vlevo a vpřed k hodinovému stroji. Odstupte od stroje,jděte vpřed za stroj a otočte se vpravo.Vezměte si olejničku  z římsy střechy.Otočte se vyšplhejte po žebříku do zadní části hodinového stroje.Vyjděte z domu a na mapě klikněte na The National Tax Board.

The National Tax Board:

Jděte k policím,k sekci Fa na pravé straně uličky. Jděte kupředu uličkou a podívejte se vlevo na číslo 23.Vezměte si složku.Použijte nůžky na provázek,tím složku otevřete.Vezměte si provázek.Prostudujte si Haraldovu složku ,zjistíte že je synem Kurta Haijbyho .Vraťte se ke kopírce a na mapě klikněte na The Industrial Park.

Průmyslový areál:

Náušnice:    Jděte 8x vpřed,zahněte vpravo a projděte zábranu. Jděte čtyřikrát kupředu ke žlutému bagru. Zahněte vlevo a jděte vpřed ke klenutému ochozu. Podívejte se na druhé mřížoví  na podlaze a podívejte se na náušnici.V inventáři, spojte provázek s rybářským háčkem z lodi, získáte provázek s rybářským háčkem.Použijte provázek s rybářským háčkem na náušnici ,získáte  Stininu náušnici. Vraťte se na mapu a klikněte na lokaci Stina in the Store.

Stina :    Promluvte se Stinou a dejte jí náušnici.

The Theatre Workshop/Divadelní dílna:

Vstupte do dílny. Zahněte vpravo,a jděte vpřed do temné komory pod velkou nástěnnou malbou vepředu.Zahněte vlevo, vpřed do chodby těsně před velkou místností s Haraldovým stolem.Vstupte do dveří napravo od umyvadla. Otočte se vpravo ke dveřím s číselnou klávesnicí.Jedno z  čísel z papíru vzatého z Haraldova kabátu by to mohlo být,zkuste 8591. Zelené světlo se rozsvítí ,použijte kliku,vejděte.

Míchárna barev:   

Podívejte se zblízka na očíslování barev na stěně. 101 je žlutá a 202 je růžová. Odstupte a podívejte se na dvě otevřené plechové krabice pod očíslováním barev.Zkontrolujte levý koš a vezměte z něj obálku.Vezměte si klíč z obálky. Opusťte tuto lokaci,na mapě jděte do The Docks.

Doky:  

Hlavní vchod:    Jděte dvakrát kupředu , přejděte ulici napravo a jděte vpřed ke dveřím na straně hory.Podívejte se zblízka na klíčovou dírku. Použijte klíč z obálky na zámek. Otočte klíčem,zámek nejde otevřít.Hledejte další vchod.Jděte k chodníku,otočte se vpravo a jděte dvakrát vpřed.Otočte se vpravo a vyjděte po schodech.Jděte kupředu až ke graffiti na kovových dveřích. Dole vlevo je otvor,projděte dovnitř,je tu tma. Použijte světlomety.Jděte kupředu 2x, vpravo, kupředu 3x a potom zahněte vlevo. Vezměte si kladivo ze země. Zahněte vpravo a jděte čtyřikrát vpřed,vezměte si kovové štípačky ze země.Otočte se vlevo a podívejte se na truhlu,potřebujeme klíč k otevření.Zahněte vlevo a jděte vpřed k východu z místnosti. Zahněte vpravo, vpřed a vpravo k hlavnímu vchodu.Podívejte se zblízka na zámek. Použijte olejničku na klíčovou dírku. Použijte kladivo na olejničku. Slyšíte jak klíč vypadl ze zámku.Vyjděte z tunelu. Otočte se, jděte vpřed, vlevo, vpřed, vpravo, 4x vpřed,vlevo a projděte ven.Projděte po schodech na chodník a jděte po chodníku vpřed. Seberte klíč z chodníku.Opět se vraťte zpět do místnosti,kde jste si vzali ze země kovové štípačky.Otočte se vlevo a použijte klíč na zámek truhly. Zvedněte víko. Přečtěte si dopisy Stefana a Haralda. Harald se zmiňuje o starém vápencovém lomu. Zavřete víko a vyjděte zpátky ven a na mapě jděte do lokace The Paintball Hall.

Paintball Hall:  

Jděte kupředu k hale a vstupte do prvních dveří.Obraťte se ke stroji. Použijte olejničku na zámek v centru stroje.Klikněte na kliku vlevo. Použijte bidlo na otevřený otvor. Přečtěte si Lizzyn dopis Adrianovi. Adrian chce přidělit číslo 127 jako členské číslo. Zavřete dvířka,vraťte se zpět na mapu a jděte do lokace The Lavender Brook.

Levandulový potok:  

Jděte třikrát kupředu , vpravo,šestkrát  vpřed , vpravo, vpřed 3x, vpravo a třikrát vpřed .Použijte gumovky na vodu. Vstupte do pravé roury. Vstupte, použijte světlomety a jděte vpřed až na konec.Zahněte vlevo a podívejte se na aktovku uvázanou na řetěz k polici. Použijte kovové štípačky na řetěz.Vezměte si aktovku. Podívejte se na klávesnici. Zkuste Adrianovo číslo - 127. Aktovka se otvírá,vidíte spousty peněz.Vyjděte tunelem zpět ven,otočte se k rourám a vylezte mezi rourami nahoru, otočte se vlevo a na mapě jděte do lokace The Trailer Park.

The Trailer Park :

Vstupte do přívěsu ,setkáte se s Adrianem. Dozvíte se, jak ukradl peníze ze sejfu Zodel Mission.On také vzal dopis o Haraldovi a Haijbym. Dá vám také vědro.

The Allotment/Rozdělování:    Automaticky se sem přenesete. Promluvte s Jonasem,zahradníkem.Na mapě klikněte na lokaci Stina in the Store.

Stina :   Promluvte se Stinou o lomu.Na mapě klikněte na lokaci The Limestone Quarry.

Vápencový lom:  

Zelená voda:    Jděte dvakrát kupředu , vpravo, vpřed k lomu, vlevo a vpřed k vodě.Podívejte se na zelenou vodu.Otočte se,jděte vpřed a vlevo. Jděte kupředu až k oříznutým stěnám lomu.Vezměte si lano na zemi u pravé boční stěny. V inventáři spojte lano a vědro,získáte  vědro s lanem.Vraťte se k zelené vodě. Použijte vědro s lanem na zelenou vodu.Vraťte se k oříznutým stěnám lomu,jděte až na konec k exitu,otočte se vpravo a po římse projděte až na konec stěny.Otočte se vlevo ,vidíte tu slova vyrytá na zeď vápence. Použijte vědro se zelenou vodou na vyrytá slova.Podívejte se na slova:    Červen 9, 23:00 AM vzadu v Hedwig Church. Klikněte na slova ,Carol se zmíní o noci,kdy se stala vražda.Otočte se vlevo,jděte k exitu a na mapě klikněte na The Hedwig Church.

Hedwig chrám:  

Zadní část kostela:    Jděte kupředu k hlavnímu vchodu. Otočte se doleva a jděte vpřed do strany kostela.Jděte dokola kolem kostela a pak vpravo dozadu.Podívejte se na zem před schody. Podívejte se na Haraldovi  nedopalky cigaret. Vezměte si mobilní telefon v trávě. Podívejte se zblízka na telefon. Je potřeba kód. Použijte 1173. Přečtěte si textovou zprávu od Iris v noci vraždy. Zjistíte,že kód byl změněn- 3395.Vstupte do kostela.Zahněte vlevo a vstupte do kostela. Jděte kupředu na předek kostela a vlevo vstupte do pootevřených dveří zásobovací místnosti.Vezměte si rozpěru na levé straně police. Vyjděte skrz hlavní vchod a na mapě jděte do lokace Three Princes Alley.

Alej tří princů:    Jděte třikrát kupředu, pak se otočte.  Carol říká , že dům přes cestu je apartmá Iris.Na mapě jděte do Haraldova apartmánu.

Haraldovo apartmá:  

Apartmá:    Jděte do pokoje,k barevné skřínce v polici nad postelí.V inventáři spojte červenou vodu ve zkumavce se zelenou vodou ve vědru,získáte smíšenou červenou a zelenou vodu.Použijte lakmusový papírek na červenou a zelenou vodu smíšenou ve vědru. Podívejte se na , že lakmus se zbarvil modře (základní).& 202 & 101 – plakát s barevnými odstíny v divadelní dílně ukázal, že 101 je žlutá a 202 růžová.Podívejte se zblízka na barevnou skřínku a stiskněte modrý, hnědý/růžový/ a žlutý obdélník. Vezměte si strojovou kliku. Jděte z bytu ven u exitu se otočte vpravo a vyjděte po schodech nahoru.

Podkroví:    Otočte se vpravo. Jděte čtyřikrát kupředu  a vstupte do dveří s hodinovým  mechanismem.Vylezte na žebřík. Podívejte se zblízka na hodiny.Použijte strojovou kliku na mechanismus hodin. Klikněte na kliku dvakrát.Vidíte,že se otevřel panel  vzadu na hodinách na podvalu.Vezměte si strojovou kliku. Odstupte a jděte kupředu ,napravo kolem hodinového mechanismu.Zahněte vlevo a vylezte na žebřík dozadu k hodinovému číselníku.Použijte rozpěru z kostela na panel, získáte obálku. Vezměte si klíč zmíněný Iris v dopise.Přečtěte si dopis který způsobil všechny tyto události. Kurt Haijby píše Haraldovi, že Evald Zobel zakladatel Zobel Moral Mission,byl jeho milenec. Fotka Kurta a Evalda je přiložena k dopisu. Opusťte podkroví ,vyjděte z domu a na mapě klikněte na lokaci The Hedwig Church.

Hedwig chrám:  Vstupte do kostela ,automaticky vrátíte rozpěru do skladiště.

Apartmá Iris:  

Podívejte se zblízka na klávesnici vlevo. Použijte kód z mobilu ,z textové zprávy - 3395.Vstupte do domu. Použijte klíč vzatý z obálky Kurtova dopisu na zámek.Podívejte se po místnostech v apartmá.

Ložnice:    Vstupte do druhé místnosti vlevo v chodbě. Podívejte se zblízka na zásuvku stolu na rohu. Vezměte si klíč z apartmá Iris.

Zadní dveře:    Vraťte se do chodby. Projděte pravými dveřmi na konci chodby. Vidíte,že jste se ocitli na schodišti. Použijte klíč na dveře,vrátíte se zpět do apartmá.

Kuchyň:    Otočte se vpravo a projděte do kuchyně.Rozhlédněte se kolem. Otevřete pravou zásuvku na konci pultu. Podívejte se na papír štěstí ,zjistíte, že Iris je 1.56 metru vysoká a váží 167 liber.Vyjděte z kuchyně ven a projděte do obýváku.

Obývák:    Rozhlédněte se kolem.Podívejte se zblízka na skříňku pod TV. Použijte klíč vzatý ze zásuvky v ložnici Iris.Otevřete horní zásuvku. Přečtěte si papír, který vydírá Iris .Klikněte na papír ,Carol poznává písmo.Jděte do chodby,slyšíte klíč v zámku.Jestli se zdržíte, Iris vstoupí a je konec. Druhá šance.Opusťte apartmá hlavními dveřmi,kterými jste sem přišli.Sledujte a poslouchejte Carol. Dozvíte se celý příběh.Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Carol Reed Mystery 5- The Colour of Murder

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář