Jdi na obsah Jdi na menu
 

Famous Five 5 Five on a Secret Mission

29. 7. 2010
TOPlist

Famous Five 5: Five on a Secret Mission

( Julian , Dick George , Ann & Timmy )   

29.7.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Tentokrát řešíte havárii letadla,pilot je ve skutečnosti agent tajné bezpečnosti.Měl doručit nějaké velmi citlivé rádiové zařízení,ale něco bylo špatně a pilot místo toho pašuje ilegální zboží.Musíte rozplést tajemství,vyřešit hádanky a hlavně si naplno vychutnat dobrodružství.

Stojíte před domem na Kirrin Island. Přeletí nad vámi letadlo a po chvilce uslyšíte výbuch.

George :

Klikněte na něj,vidíte ,že v batohu má jen armádní nůž . Jděte doleva a vstupte do kůlny připojené k domu . Vezměte si hřebíky a kladivo ze stolu . Vezměte si prkna napravo od stolu . Vyjděte z kůlny ven a jděte rovně nahoru za kůlnu/ rearside/ .Vstupte dveřmi do domu a u dveří si vezměte dehet /tar/v kbelíku u dveří a štětec na stole . Vyjděte dveřmi zase ven a až se vám objeví kurzor v levém dolním rohu obrazovky tak přejděte na pláž .

Dick :

Promluvte si s Alfem . Klikněte na loď, dostanete od Alfa odpověď týkající se lodi . Loď má díru . Potřebuje k opravě hřebíky , kladivo , desky, dehet a štětec . George již má všechny předměty  pohromadě.

George :

Nejprve na loďku použijte prkna z inventáře.Pak na loďku použijte hřebíky,automaticky přibijete prkna.Pak v inventáři použijte štětec na dehet,získáte štětec namočený v dehtu.Štětec použijte na loď a oprava je hotová.

Dick :

Klikněte na loď . Dick odtlačí loďku do vody a vy pak musíte mezi kameny prokormidlovat doprava na ostrov.Klikejte vždy kousek před loďku,ta tím směrem popluje kudy budete klikat.Nejprve jděte s loďkou nahoru a pak mezi kameny prokličkujte až k ostrovu se zříceninou hradu.

George :

Klikněte vlevo dole/cash site/,projdete k havarovanému letadlu. Vezměte si železnou tyč vlevo na zemi . Klikněte na dveře letadla a pak na ně použijte železnou tyč z inventáře .Klikněte opět na dveře v pilotní kabině ,na sedadle je deka,kterou si zatím nemůžete vzít.Jděte od letadla vlevo na mýtinu .Leží tu Sam Smith, pilot letadla , má zlomenou nohu . On chce, abyste našli jeho kufřík .Až si s ním promluvíte, tak klikněte na Ann ,řekne,že je třeba nejprve ošetřit nohu .Vezměte si větve na zemi vpravo. Klikněte na Ann , vezmete si její šátek ,poté klikněte na pilota Smitha a vezměte si i jeho šátek. Poté klikněte v inventáři na větve a s nimi klikněte na pilota a pak klikněte jedním z šátků na pilota Smitha.Vraťte se vpravo do pilotní kabiny,klikněte na deku ,tím ji odsunete a pod ní najdete kufřík.Je však zaklíněn o sedačku,takže použijte železnou tyč a vezměte si kufřík. Vraťte se k pilotovi Smithovi ,klikněte v inventáři na kufřík a pak na pilota. Klikněte na Smitha ,bude chtít otevřít kufřík,ale nejde to.Po rozhovoru Julian a Dick půjdou zpět na pevninu ,aby získali nářadí, sendviče , jód a obvazy .

Dick :

Jděte doleva, klikněte na rybářský člun,proběhněte nahoru po schodech k domu.Projděte do přední části domu,promluvíte s Julianem a pak dveřmi vejděte do kuchyně.Promluvte si s tetou Fanny . Kliknutím na tetu Fanny dostanete sendviče a deku. Teta Fanny říká,že nářadí by mohlo být v strýčkově/ Quentin/ kanceláři . Vyjděte na chodbu a jděte do studovny vlevo. Vezměte si nářadí ze stolu .Vyjděte z místnosti a jděte po schodech nahoru do pokoje boys room nalevo.Jděte na záchod ,klikněte na lékárničku,získáte jódovou láhev a obvazy ( medikit ) . Vyjděte ven před dům a pomocí mapy/klikněte vlevo dole na kulatou ikonku F.5 a vyberte lokaci Kirrin Island/se vraťte na Kirrin Island  . Přejděte na mýtinu vpravo. Klikněte na Dicka v inventáři klikněte na sendviče a s nimi klikněte na Dicka.Hladový Dick sendviče sní . Z inventáře si vezměte nářadí a klikněte na kufřík.Kufřík otevřete,klikněte na něj,zjistíte,že je v něm radiopřístroj.Pilot Smith vám vše vysvětlí.Jděte doprava ,směrem k letadlu,Smith vás zastaví s tím,že je potřeba odeslat souřadnice a ,že je lze najít na mapě.Dejte z inventáře Ann obvazy a jód .Přepnete se na Georga.

George :

Jděte doprava k letadlu,použijte mapu/opět klikněte na ikonu vlevo dole/a klikněte na maják/lighthouse/ . Promluvte si s panem Loomerem o souřadnicích ostrova Kirrin . Po rozhovoru vstupte dveřmi do majáku . Vezměte si pero a papír ze stolu. Podívejte se na hnědou mapu na nástěnce-jsou tu označené souřadnice 77 a 37 stupňů . Klikněte na Georga,klikněte perem v inventáři na papír a poznamenejte si souřadnice . Vyjděte z majáku a poděkujte panu Loomerovi . Podívejte se na muže s kufříkem ,který si promluví s Loomerem . Až muž odejde tak pomocí mapy jděte na pláž . Promluvte si s Alfem o použití jeho radiostanice. Až Alf odejde tak klikněte na radiotelefonní  stanici u levé části lavice .Klikněte na šipku nahoru ,udělejte změnu z MAG 3 na MAG 5. Klikněte na vysílač v ruce a z nabídky odpovědí vyberte tu prostřední.Zvolte ' labutě létají velmi nízko v létě ' . Klikněte opět na radiotelefon ,dostanete odpověď .Smith potřebuje pomoc,z nabídky kódů vyberte ten  je poslední- 19139208 1455419 851216 . Klikněte na vysílač v ruce .Klikněte papírem souřadnic  z inventáře na radiostanici .Jděte za paní Millerovou na statek pomocí mapy tak,že nejprve klikněte na Kirrin Cottage,pak jděte od domu doprava k majáku/ne však až k Loomerovi/a pak opět doprava na statek /farmhouse/.

Dick :

Promluvte si s paní Millerovou,dozvíte se o kovovém kufříku .

George :

Jděte zpátky k majáku,k domu,odtud za dům/rearside/ a pak na pláž.Vidíte,že loďka je pryč. Jděte do rybářského domku napravo,promluvíte si s Alfem a pak jděte po schodech zpátky k domu, jděte do kuchyně,kde si promluvte s tetou Fanny o gumovém člunu .Vyjděte do chodby a jděte do studovny vlevo,kde si vezměte balicí papír ze stolu .Vyjděte z domu a jděte doprava k majáku,kde si promluvte s panem Loomerem .Po rozhovoru jděte doprava ,Loomer vám připomene,že si máte vzít pádla .Jděte k domu,vstupte do kůlny a napravo si vezměte pádla.Jděte za dům /rearside/ a odtud na pláž.Vidíte,že je tu kanoe.Klikněte na ní pádly,umístíte je do kanoe a pak na ní klikněte.Dick ji z břehu odtlačí do vody a vy opět přeplujete na ostrov se zříceninou hradu.

Dick :

Klikněte vpravo na mýtinu,nikdo tu není ,podívejte se k letadlu,také zde nikdo není. Vraťte se vlevo na pláž a pak jděte až ke zřícenině hradu .Klikněte vlevo na díru v zemi/ruin entrance/Sejděte dolů do kobky. .Klikněte dvakrát na spodní část obrazovky/směrem k vám/, zahněte vlevo do místnosti.Vidíte tu postel a také je tu kousek červeného hadru na bedně.Klikněte na něj a prostudujte ho.Klikněte na mapu,na Kirrin Island ,ocitnete se zpátky na pláži .

George :

Přejděte vpravo na mýtinu. Podívejte se na jódovou šipku/iodine arrow /na zemi/viz obrázek/ .

Obrazek

Na šipku klikněte a prohlédněte si jí. Přejděte zpět na pláž,vidíte že šipka ukazuje na vrak lodi .Přejděte k vraku . Jděte směrem k otvoru vraku . Poslechněte si padoucha,na vraku vězní zbylé členy týmu a pilota Smitha .Jděte zpátky na pláž a pak ke zřícenině hradu , projděte opět dolů do kobky.Opět jděte dvakrát směrem k vám do obrazovky a pak do místnosti vlevo,kde je postel.Klikněte na kámen na zdi,použijte na něj železnou trubku z inventáře a z tajné skrýše si vezměte kufřík .Klikněte na kufřík ,přijde padouch a vezme si ho.

Dick :

Jděte dírou do vraku. Použijte nůž na Juliana , pak na Ann a pilota Smitha .Promluvíte si mezi sebou.Vyjděte z vraku ven,opět si promluvíte a  z odpovědí vyberte tu prostřední.Seberte prkna  na zemi a použijte je na písek před vámi.Dick vyhrabe pomocí prkna jámu.Z otázek vyberte tu třetí .Klikněte v inventáři na deku a s ní na jámu.Dick díru zamaskuje dekou a nasype na ní písek. V animaci se objeví George s padouchem.Timmy na padoucha zaútočí a ten spadne do jámy .Přiletí policejní vrtulník ,přijde policista a padoucha zatkne a odvede. .

George :

George projde na vrak lodi a přinese druhý kufřík.Klikněte na otevřený kufřík.Konec hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář