Jdi na obsah Jdi na menu
 

Famous Five 1 Treasure Island

28. 7. 2010

TOPlist

Famous Five 1: Ostrov pokladů

( Julian , Dick ,George , Ann & Timmy ) 

27.7.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Kliknutím na klávesu F1 se dostanete do menu,kde si můžete uložit či načíst hru.

Teta Fanny pozdraví Juliana , Dicka a Ann .

Dick

Přejděte na pláž v levé části obrazovky. Promluvte si s Alfem . Podívejte se na stopy v písku napravo. Klikněte na bednu na pravé straně obrazovky . Automaticky jí odsunete,projděte do jeskyně . Promluvte si s Georgem . Zvedněte si baterku ze země a lucernu se svíčkou. Vyjděte z jeskyně,odejdete spolu s Georgem .

George

Sedíte se všemi v kuchyni u stolu.Klikněte na sendvič před Georgem,uloží se vám do  inventáře. Otevřete skříňku/pravým myšítkem/ nahoře napravo od tety Fanny a vezměte si olivový olej. Klikněte postupně na tetu Fanny , Dicka , Juliana , Ann a strýce Quentina . Klikněte na konvici na kamnech,Dick se zvedne,vezme konvici z kamen a nalije čaj do hrnku strýce Quentina . Když si George sedne a strýček Quentin pije , tak klikněte na George,vyndejte sendvič z batohu a dejte ho Timmymu .George se zvedne a odejde do chodby,kde klikněte na urnu na mléko,získáte deštník. Klikněte vlevo na dveře do pokoje/studovna/ ,zjistíte že dveře vržou .Jděte směrem k sobě,vyjděte z domu a jděte do kůlny nalevo.Uvnitř si vezměte prázdnou olejničku a šroubovák z pracovního stolu a sekeru a lano ze stěny . Vyjděte z kůlny ven a vezměte si vědro vedle dveří nalevo. Vraťte se do domu,do chodby . Klikněte na George,v inventáři přetáhněte olivový olej na prázdnou olejničku,máte plnou olejničku. Použijte ji na vrzající dveře nalevo ,vstupte dovnitř a poslouchejte profesora .Až domluví ,tak s ním promluvíte.Je tu další den.Snídáte v kuchyni,strýček Quentin má proslov.Klikněte na dveře,Ann s vámi v kuchyni promluví a pak se ocitnete všichni nahoře na patře u dveří do pokoje pro hosty . Klikněte na dveře a pak se podívejte klíčovou dírkou do pokoje . Použijte noviny z inventáře na dveře/ crack/, na spodní část dveří . Použijte kapesní nůž na klíčovou dirku . Jste uvnitř pokoje pro hosty , podívejte se na levou kapsu kabátu visícího na skříni,získáte klíč  . Poté se ocitnete dole pod schody,Použijte klíč z pokoje ,kde chrápe profesor, na kufr nalevo,získáte do inventáře  mapu. Jděte do pokoje vlevo a promluvte se strýčkem Quentinem .Klikněte na strýčka Quentina,až domluví tak se opět ocitnete v kuchyni.Vyjděte z kuchyně a jděte nahoru na patro do pokoje pro hosty. Klikněte na koberec pod postelí , vezměte si deník. Vraťte se do kuchyně , George čte deník o kapitánovi Carrie Thorndikeovi a jeho lodi . Poté se všichni vydáte na pláž, kde si promluvte si s Joshuou , rybářem.Vyčerpejte všechny dialogy a  poté klikněte na loďku, Dick jí zatlačí do vody a odpádlujete ke vraku lodi .

Dick

Klikněte na vrak lodi,sedíte v loďce u vraku lodi,klikněte na Dicka ,použijte lano na konec ráhna nad vámi. Použijte šroubovák na panty/hinge/ skřínky na pravé straně . Vezměte si ze skřínky konzervu. Ta však nelze otevřít .Vraťte se tedy zpátky na pláž a odtud zpátky do domu/Kirrin Cottage/. Jděte do kuchyně. Použijte konzervu na otvírák na konzervy, na levé straně dveří/tin opener/ ,získáte klíč. Přečtěte si dopis na stole od tety Fanny a vyjděte z kuchyně. Opět je tu pohromadě celá parta.

George

Jděte vlevo do studovny,promluvíte se strýcem Quentinem a pak se podívejte na maketu lodi nad krbem,automaticky se ocitnete v chodbě.Jděte do kuchyně , Julian a Dick jedí u stolu. Anne připravuje sendviče . Vezměte si sendvič v rohu na pultu a konvici na čaj z kamen . Jděte zpátky do studovny,slyšíte chrápat strýce Quentina. Strýc se probudí a pustí vás dovnitř.Na stole je hrneček,nalijte do něj čaj z konvice z inventáře.Vezměte si polínka z košíku u krbu.Použijte konvici s čajem na krb,nalijete čaj do ohniště.Použijte polínka z inventáře na ohniště . Otevřete okno .Jděte ven a vlezte do studovny otevřeným oknem . Strýc Quentin chrápe,klikněte na maketu lodi nad krbem a použijte na ní klíč z inventáře.Otevře se vám tajná přihrádka ze které automaticky získáte mapu s pokladem. Klikněte na mapu v inventáři a pak klikněte na dveře.Automaticky se přesunete do jeskyně ,kde vás už očekává zbytek týmu.Po rozhovoru jděte za Alfem na pláž,promluvte s ním. Klikněte na loď,odplujete k vraku lodi. Klikněte na pravou stranu obrazovky ,ocitnete se u hradní zříceniny na skále nahoře.Klikněte na pravý horní roh obrazovky,projdete až nahoru k hradní zřícenině.Nejprve si pokecáte a až se všichni rozprchnou do všech stran ,tak si vezměte vědro. Klikněte na dveře ,Julian vyjde ven,nenajde nic . Klikněte napravo od dveří na pozadí /blind in the house/ ,objeví se Dick ,také nic nenajde . Klikněte napravo/Kirrin Island beach/ ,objeví se Ann ,řekne ,že také nic nenašla. Klikněte na keř/Bush/ vedle hradební zdi na pravé straně obrazovky . Timmy projde do keře a zmizí.

Dick

Klikněte na Dicka a z inventáře použijte sekeru na keř. Klikněte na keř,objevíte starou studnu do které Timmy spadl .Uvažte lano na kámen vedle keře a klikněte na keř . Dick je na laně ve studni,sestupte dolů.Klikněte kbelíkem na lano, Timmy bude vytažen nahoru a vy po laně také vylezte ze studni. Promluvte si s Georgem . Klikněte na Anne,ta projde doleva k velkému kameni. Klikněte na kámen. Klikněte na Juliana .Dick s Julianem kámen odvalí a objeví se schody do kobky. Vlezte dolů do kobky. Postupujte  labyrintem doleva ,dvakrát směrem k sobě a nahoru ke dveřím s pokladem.Použijte sekeru na dveře.George mezitím přivede zbytek týmu.Vstupte do místnosti s pokladem.Objeví se tu však profesor s nějakým mužem a naši partu v místnosti zamknou a poklad si odnesou.Klikněte na ' crack ' ve spodní části dveří . Timmy se prohrabe pod dveřmi.Klikněte na dveře ,vstoupíte do chodby.Jděte doprava,přijdete k otvoru ve zdi nalevo.Vlezte do něj,projdete studnou až dolů na pláž pod zříceninu hradu.Nejdříve si mezi sebou promluvíte a pak jděte zpět nahoru ke zřícenině hradu. Vidíte tu profesora s radiostanicí,je obrácen zády k nám.Vezměte si kámen z hromady/stone pile/ na pravé straně obrazovky . Klikněte kamenem na křoví/Bush/.To samé si ještě jednou zopakujte.Profesor půjde směrem k Dickovi,ale spadne do studny.Klikněte na lano na zemi před vámi,uloží se vám do inventáře.Lanem pak klikněte na břečtan/ivy/ na zdi nalevo/u schodů do kobky/ a pak klikněte na radiostanici.Dick přivolá pomoc.Ocitnete se v kuchyni,kde se podívejte na závěr hry.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

 

Náhledy fotografií ze složky Famous Five 1 Treasure Island

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář