Jdi na obsah Jdi na menu
 

Inquisition-Chronicle of The Black Death

20. 5. 2006
TOPlistINQUISITION -CHRONICLE OF THE BLACK DEATH
22.2.2006 Autor návodu-Stan Madukas
Píše se rok 1348. Matthew, mladý zloděj, přichází do Paříže hledat štěstí a slávu. Po nepodařené loupeži se však brzy ocitá ve strašlivém vězení Le Châtelet. Zde se setkává s bývalým templářem Jacquesem, kterého inkvizice krutě vězní a mučí. Ten těsně před smrtí Matthewa požádá, aby učinil první krok k nalezení bájného pokladu templářů.Vraťte se zpět do temného středověku a pomozte Matthewovi překonat všechny překážky, které ho na jeho cestě čekají. Ale musíte být velmi ostražití! Půjdou po vás brutální inkvizitoři, krvežízniví mučitelé, tajuplní bratři a k tomu všemu právě království zachvátila jedna z nejhorších epidemií moru.Ještě upozornění-hra mi velmi často padala a nebo když jsem uložil pozici tak jsem jí nebyl schopen znovu rozehrát,proto doporučuji ukládat velmi často a hlavně zálohovat uložené pozice!!
Začátek
V této úrovni se seznámíme s ovládacími prvky. Jak se vyhnout strážím, jak bojovat,jak se bránit velké přesile.
Mise 1 - 1
Cíl:Musíte najít Jacquese DE LA FERRIERESE na mučícím stole. On vám dá instrukce jak dokončit vaši misi.
Poznámky:
Pro dokončení této mise, musíte vědět:Jak se schovávat,jak opatrně a potichu chodit. Vězte že každým krokem děláte hluk a přitahujete pozornost stráží. Jak se plížit podél stěn.Jak používat píšťalku.Jakmile písknete a stráž je ve vašem dosahu, jde směrem odkud slyšela hluk.Samozřejmě že vy se musíte okamžitě z tohoto místa přesunout.
Rekapitulace
1)Začínáte hru ve vězeňské cele.Zapískejte na píšťalku.Pak se rychle schovejte vedle dveří (doprava nebo vlevo).Stráž otevře dveře a vstoupí. Jestliže jste skrytí správně, tak on vás neuvidí , to je signál k tomu, že můžete uniknout! Pokud vás však uvidí, udeří vás a budete muset postup znovu opakovat.
2)Tak a jste v chodbě. Všimněte si krys. Jestliže projdete louži, krysy se vzdálí.Jak vidíte a slyšíte i louže nadělá pořádný rámus, tak opatrně!Přejděte ke dveřím a otevřete je.
3)V další chodbě se k vám blíží stráž . Vy nyní vidíte zelený kužel .Nyní můžete buď:
Skrčit se za dopravní klecí a čekat až projde nebo běžet směrem k pilíři a skrýt se.
V každém případě se budete muset skrýt za jeden ze dvou pilířů. Zatímco on se zastaví a zkontroluje okolí, vy můžete proklouznout za jeho zády!
4)V této místnosti, si všimnete stráže za zbrojnicí. On se nepohybuje,jen postává.
Vy můžete buď:Použít píšťalku (doporučuji), stráž se posune směrem k místu kde jste pískali, ale on si musí vybrat cestu jestli půjde vlevo/vy samozřejmě půjdete vpravo/ a naopak, anebo se tiše pohybujte podél zdi až za stráž. Jestliže zvolíte tento postup, musíte si být jistí v načasování otevření dveří, jinak vás stráž uvidí .
5)Další chodba je prázdná.
6)V další místnosti je stráž která se ihned postaví a jde ke dveřím! Musíte odejít z místnosti a utíkat k předcházející chodbě, dokud stráž neprojde.Pak se vrátíte do místnosti a vyhněte se jeho kolegovi.
7)V další chodbě věnuje pozornost vězeňským celám. Jestliže projdete louži, uděláte hluk a vězeň začne křičet. Pak samozřejmě přijde stráž.Takže doporučuji louži obejít.
8)V další místnosti, tam je jedna stráž sedící a dvě spící. Jestli vás sedící stráž uvidí tak vzbudí své přátele a to určitě nechceme. Vyhněte se mu a stejně tak loužím a odejděte z této místnosti.
9)V další dlouhé chodbě si všimněte stráže blížící se vaším směrem!Skryjte se za jakýkoli z pilířů.
10)Na konci chodby, jak se přiblížíte ke dveřím,začne animace. Když skončí tak vidíte stráž odejít z místnosti těmito dveřmi! Rychle se přesuňte ke stěně a nechte projít stráž.
11)Vstupte do místnosti a promluvte si s Jacquesem. Jacques vám řekne o medailonu, který je velmi důležitý.Dá vám ho jeden z jeho přátel, jehož adresa je v archivech.
12)Odejděte z místnosti.
Mise 1 - 2
Cíl:Najděte medailon a adresu, pak unikněte.
Pro nalezení medailonu je potřeba najít lucernu. Tak začneme nejprve lucernou.
1)Po schodech vyjděte nahoru.
2)Vezměte lucernu.Můžete si vybrat zda pokračovat v této misi, zjistit adresu, a dostat medailon později. Nyní je rychlejší jít pro medailon právě teď, takže jdeme na to!
3)Seběhněte po schodech dvakrát dolů.
4)Vstupte do první místnosti .Pokud zůstanete u dveří, jste v bezpečí.
Sledujte chování stráže a když vycítíte že můžete bezpečně projít, jděte směrem k pravé místnosti . Pokud jste rozumně daleko od stráže, můžete i běžet, ale bezpečnější je jít pomalu a potichu celou cestu.
5)Následuje chodba k další místnosti.
6)Vstupte do místnosti. Znovu,pokud zůstanete u dveří, jste v bezpečí . Pro přežití v této místnosti, je nezbytně nutné neudělat žádný hluk.Nejprve se vyhněte dvěma pijícím strážím a když vycítíte, že je to bezpečné projděte.Pak jděte za barely a seberte klíč. Pozor na hluk!Když máte klíč, tiše se vracejte. Můžete se schovat v malém rohu za barely odkud je lepší přehled.
7)Jděte chodbou k první místnosti.
8)Musíte se nyní dostat k východu. Nejbezpečnější způsob jak to udělat je jít zpět směrem ke schodům a dostat se za stráž. Pak jděte podél levé zdi a když se nedívá tak se honem skrčte a schovejte za nábytkem. Přihrbený postupujte směrem k východu a popojděte vždy když se stráž nedívá.
9)Projděte tuto chodbu a otevřete dveře.
10)Stráže mučí vězně! Místnost je pokrytá krví. Musíte popojít vždy když vězeň zaječí a zastavit se vždy když se stráž pozastaví (tato stráž je silnější než v jiných úrovních).
11)Proběhněte malou chodbou k dalším dveřím. Použijte klíč ve vašem inventáři k odemknutí dveří. Pak vyberte lucernu, protože místnost,do které vstoupíte je velmi tmavá a nic byste neviděli.
12)Vstupte do místnosti,buďte opatrní a vyhněte se jámám.
13)V této další místnosti se vyhněte stráži hrbící se za barely. Propližte se kolem ní.
14)Tato chodba je trochu ošidnější než ty předchozí. Všimněte si první vězeňské cely nalevo.Je vám to povědomé?. Vy jste v úplně stejné situaci jako na začátku hry a řešení je podobné. Hvízdáním přilákáte stráž, pak rychle směrem k přední části cely tak aby vás stráž neviděla. Pak se rychle přesuňte směrem ke konci chodby ( stráž tentokrát uzamknout nelze).
15)V této místnosti se stráži snadno vyhnete. Jděte k cele v protějším rohu.
16)V této cele najdete medailon! Můžete také sebrat některé kameny. Vezměte je všechny (použijte lucernu pokud je v cele příliš velká tma).
17)Jakmile vyjdete z cely zjistíte, že stráž v předcházející místnosti změnila pozici.Nic s ním nehne a bude velmi obtížné projít.Použijte kamínky a házejte je tak abyste mohli bezpečně projít. Miřte tak, aby vás neviděl a šel směrem kam jste kamínky hodil.
18)V dlouhé chodbě je cela přímo proti vám. Vězeň si s vámi promluví a doporučí hledat toalety k úniku z vězení.
19)Vraťte se směrem ke schodům.Stráže sice budou procházet stejným směrem jako vy ,ale neměly by představovat žádný problém.
20)Na schodech jděte dvakrát nahoru.
21)Nyní jste v místě kde jste našli lucernu. Postupte do další místnosti.
22)Vyhněte se mnichovu zornému poli. Jestli vás mnich uvidí v této úrovni, on vás sice nenapadne ale pošle stráž a ta vás zabije. Všimněte si jedné věci: Vy nemůžete napadnout a zabít mnichy.
23)Postupte k další místnosti. Je tu velká tma a tak použijte vaši lucernu .
24)Pro projití do další místnosti musíte rozpohybovat velké bedny které blokují východ. Smýkněte jimi,Odtáhněte je všechny od otvoru ve zdi,skrčte se a skrz díru projděte do další místnosti.
25)Rychle se schovejte za poličku na knihy. Vyhněte se stráži,rychle se schovejte u zdi vedle dveří a skryjte se za nábytkem. Vstupte do další místnosti a vyhněte se mnichovi.
26)V této místnosti postupujte dál a vyhněte se mnichovi.
27)V této chodbě se musíte dobře krýt.Bud za nábytkem nebo za pilířem. V každém případě se musíte dostat doprava a otevřít dveře k další místnosti.
28)Další místnost je plná mnichů hledajících knihy v regálech vysoké knihovny .
Vy můžete buď: Vylézt nahoru na poličku na knihy a přeskákat přes ní na další přes mnichy nebo se vyhněte jejich zornému poli popocházením od jedné poličky ke druhé se správným načasováním.
29)Další místnost má jednoho jediného mnicha uvnitř. Přejděte na druhou stranu.
30)Vstupujete do archivu. Vyhněte se stráži,najděte spisy z Jacquesova odsouzení a vrátíte se k předchozí místnosti. Můžete si přečíst spisy ve vašem inventáři.
31)Jděte ke druhému východu v této místnosti … vstoupíte do krátké chodby.
32)Otevřete dveře, vstupte na toaletu a honem pryč z vězení!
Mise 2
komentář:V této úrovni najdete vaši první zbraň- dýku.Sice není moc účinná ale je to lepší než jen pěsti a ten rozdíl poznáte.Stráže jsou zde znatelně silnější než ve vězení.
V této úrovni použijete většinu svých zlodějských schopností: Kradení, yybírání truhlic a okrádání lidí na ulici.
Mise 2 - 1
Krátkodobý cíl: krást a dobře se schovávat na ulici.
cíl: přinést medailon Olivierovi výměnou za peníze.
1)Automaticky seberte dýky.
2)Seberte drobné kamínky.
3)Jděte zpět na začátek a vyhněte se stráži. Je mnoho způsobů jak to udělat, nejbezpečnější je jít proti zdi na levou stranu obrazovky. Můžete použít i píšťalku nebo kamínky.
4)Otevřete dveře. Všimněte si že jestliže jste byli objevení, tyto dveře budou zavřené do té doby, než zabijete stráž a nebo jí obejdete v tichosti.
5)Mrzák vás bude varovat že veliký Coher, vůdce gangu , je netrpělivý a musí vás vidět . Musíte tedy spěchat.
6)V této pouliční části je další stráž ,takže se jí vyhněte. Skryjte se naproti pilířům nalevo .
7)Další stráž se nepohybuje a tak by neměl být problém projít.
8)Poslední stráž stojí za barely. Vidíte zelený kužel za barely, jestliže se skrčíte a budete opatrně poskakovat mezi barely tak by jste to měli v pohodě zvládnout.
9)Otevřete poslední dveře a projděte k další úrovni.
Úroveň 2 - 2
cíl: krást a dobře se schovávat na ulici.
Střednědobý cíl: najít dvůr zázraků.
1)Začínáte tuto úroveň na velkém náměstí s hranicí. Čtyři vojáci hlídají a vy se jim musíte každopádně vyhnou jinak zemřete.
2)Připližte se za stráž blíž k Vám. Jděte pomalu směrem ke zdi, a vyhněte se louži deště na zemi.Jděte z vašeho pohledu vlevo proti rohu zdi a čekejte na druhou stráž až poodejde .Rychle se přesuňte na další stranu náměstí .Naprosto vám nedoporučuji se pustit do souboje s jakoukoliv stráží,protože jsou mnohem silnější a vy budete akorát naštvaný z toho,že pořád umíráte.
3)Poté co jste prošli tímto náměstím,vidíte v ulici dva zabijáky,kteří vás napadnou .Musíte je oba zabít,ale i když nejsou silný jako vojáci tak to taky není žádná legrace, ale jinak to nejde.
4)Až ty grázly zabijete tak se dostanete na menší náměstí kde se vyhněte strážím.Je to snadnější než první náměstí,udělejte následující: Vyhněte se loužím z vína, neutíkejte,jen se v podřepu krčte za barely s vínem .
5)Dojděte k východu a vstupte do dvora zázraků.
Úroveň 2 - 3
cíl: Coher vás naučí nějakým zlodějským trikům.
Střednědobý cíl: najděte Oliviera - vyplatí vám vaši odměnu.
1)jste na dvoře zázraků. Nejprve jděte pokecat s Coherem k jeho trůnu.
2)váš první úkol je okrást osobu kterou vám určí Coher. Přiblížíte se k němu potichu zezadu,použijte vaše loupežné ostří-nožík a máte splněno.
3)Pak se vrátíte ke Coherovi,použijte inventář,vyberte peněženku a dejte mu ji.
4)Coher vás nyní požádá , abyste oloupil zabijáka ,který rázně pochoduje po dvoře.Dejte pozor – jestliže uděláte příliš mnoho hluku,tak si vás všimne a máte smůlu.Až se zastaví na cestičce tak se k němu v podřepu zezadu přibližte a měšec mu nožíkem uřízněte.
5)Dejte druhou kradenou peněženku Coherovi. Následuje další úroveň.
Úroveň 2 - 4
cíl: přimět Cohera,aby vás naučil nějaké zlodějské triky.
Střednědobý cíl: najít Oliviera a vybrat si vaší odměnu.
1)poslouchejte Coherovo řečnění a seberte něco jako šperhák ze stolu.
2)odemkněte jím dveře.není to tak těžké.Vlastně jen ovládáte na odemčení všechny směrové šipky,ale vždy v různém pořadí.
3)odemkněte truhlici a seberte hvězdice.
4)odemkněte dveře a vstupte do místnosti.
5)zabije zabijáka použitím vaší dýky nebo nově nalezených hvězdic.
6)Poslechněte si Coherovo řečnění s tím ,že mu budete muset odvádět určitá procenta z lupu.
Úroveň 2 - 5
Krátkodobý cíl: odejít ze dvora zázraků
Střednědobý objektivní: najděte Oliviera a vyberte si vaši odměnu.
Pro opuštění dvora zázraků, budete muset najít 30 mincí a zaplatit zabijákovi který střeží východ z tohoto ráje zločinců.10 mincí naleznete na stole. Jejich majitelé vás pravděpodobně napadnou jestliže je ukradnete,takže je zabijte.Všimněte si,že zabití zlodějíčků jako jste vy není tak těžké jako zabít jakéhokoliv zbrojnoše.10 mincí najdete v truhle vedle Coherova trůnu, takže jí budete muset odemknout.10 mincí má zabiják.
Úroveň 2 - 6
cíl: najděte dům Oliviera
Střednědobý cíl: najděte Oliviera a vyberte si vaši odměnu
Úroveň 2 - 7
cíl: utečte z domu Oliviera
Střednědobý objektivní: znovu získejte medailon
Dlouhodobý cíl: najděte poklad templářů!
Ocitnuli jste se před stráží s halapartnami.opatrně je obejděte a promluvte si s chlapíkem co jen tak postává na rohu.Za informaci o tom kde je Olivierův dům bude chtít nějaké peníze,které však zatím nemáte.Běžte tedy kousek dál a znovu obejděte další stráž.Narazíte na agresivního chlápka a tady nezbývá než vyndat kudlu a zabít ho.Dojděte až na konec ulice a tam je protivný chlap,který vám stále říká abyste mu šli z cesty ,protože jste cítit morem.Použijte fintu ,kterou jste se naučili na dvoře zlodějů-v podřepu se k němu zezadu přibližte a seberte mu měšec.Ted když máte peníze tak se vrátíte k tomu chlapíkovi co chtěl peníze za informaci a peníze mu dejte.On vám řekne že je to dům,který má na vývěsním štítě ve znaku kříž.
Upozorňuji,že tento postup musíte dodržet jinak se do Olivierova domu nedostanete.
Přistupte tedy ke dveřím domu,který je kousek od toho chlápka co vám dal informaci a z inventáře vyberte medailon templářů.Olivier vám otevře a proběhne animace ve ,které se ocitnete bez medailonu a navíc ve smrtelném nebezpečí.Po animaci zjistíte, že Olivier byl vzat k soudního dvoru a že vojáci střeží vstup k domu. Musíte nějak uniknout.
1)otevřete dveře blíž k Vám.
2)Seberte šunku na stole a postupujte k další dveřím.
3)Jste v Olivierově ložnici. Pohněte postelí a odhalíte padací dveře. Otevřete padací dveře a mrkněte na to co je uvnitř: koňská socha.
4)Použijte sochu (inventář) před komínem, na prázdný podstavec. Tajná chodba je otevřena.
5)Pokrčte se uvnitř a hned použijte lucernu. Je tu totiž velká tma . Vyhněte se kostem.
6)Na konci chodby odemkněte dveře.
7)Vy jste nyní v místnosti kde jsou bedny a vy musíte ty bedny přesunout pod výklenek,kterým se dostanete ven.
8)Tahání beden není nic těžkého ,takže tady si celkem v pohodě poradíte sami.
9)Nepovinné: v této místnosti jsou i zlaté mince,ale jsou samozřejmě schované.
10)Vlezte do výklenku a spustí se další animace ve které jste zajat další bandou lumpů a uvržen do sklepení hospody.
Úroveň 2 - 8
Krátkodobý cíl: unikněte z krčmy zlodějům
Střednědobý objektivní: znovu získejte medailon
Dlouhodobý cíl: najděte poklad templářů!
Bohužel nemáte žádné zbraně.
1)Pohybuje sudy tak ,aby jste uvolnili otvor do další místnosti.
2)vyhněte se dvěma zlodějům a jděte po schodech nahoru.
3)nahoře rozhodně neběhejte, trpělivě se všemu vyhýbejte. Jděte tiše směrem k padacím dveřím a vše seberte. Poté vstoupí stráže a jdou si pro vás dolů. Zloděj nyní střeží východ.
4)Jděte tiše k němu a zabijte ho.
5)odemkněte si dveře a opustíte hospodu.
Úroveň 3
cíl: znovu získat medailon templářů.V této úrovni získáte vaši druhou zbraň a tou je meč.
Opět začínáte na dvoře zázraků.Po animaci vás chytí Coher a vašemu tvrzení že jste nenašel Olivierův dům nevěří.Mrzák mu to i potvrdí,protože vás sledoval až k domu.Pak dostanete palicí přes hlavu a je tu zase bezvědomí.
Úroveň 3 - 1
cíl: únik z jeskyně.
Vy jste v malé přecpané jeskyni plné sudů a musíte uniknout dvěma strážím.Jsou docela slabí tak je zabijte a máte klid.Otevřete si dveře a jděte na dvůr.
Úroveň 3 - 2
cíl: odchod z dvora zázraků
Střednědobý cíl: záchrana Oliviera
1)Nejprve, musíte znovu získat vaše vybavení. To je ve vaší tašce, která je na Coherově trůnu.
2)Pokud chcete opustit dvůr zázraků tak jděte k holohlavému neurvalci co hlídá u vrat. On vás nenechá projít dokud mu nepřinesete víno.Jsou tu celkem tři soudky vína a vy mu je musíte přinést všechny.Teprve pak se uráčí vás pustit a padne k zemi opilý.
A kde soudky najdete?
3)Jeden soudek je za trůnem Cohera.
4)Jeden soudek je v truhle opodál.
5)Jeden soudek je na stole u kterého sedí zloděj.
6)Jeden soudek je na stole před ženou.
Dejte tři soudky hlídačovi a můžete opustit dvůr zázraků.
7)Nyní jste v nové lokaci . Mathew automaticky sebere meč což je mnohem silnější zbraň než vaše dýky.Ted můžete bojovat nejen se zloději a zabijáky, ale ubráníte se i proti jedné nebo dvěma strážím.
Úroveň 3 - 3
cíl: vstupte na soudní dvůr, kde je Olivier vězněn.
1)První stráž bud odlákejte hozeným kamínkem a projděte kolem něj vlevo a nebo si vyzkoušejte novou zbraň-meč a stráž zabijte.
2)Další stráže jsou obtížné k překonání,ale musíte využít moment překvapení.To ale až za chvilku.
3)Nyní jste přepaden třemi zloději.Vytaste svůj meč a je po problému.Vzadu na sudu seberte chléb.
4)Před vámi stojí stráž ,ale není těžké se jí zbavit.vezměte ho hezky klackem přes hlavu a je to tichá práce..
5)Nyní můžete celkem bezpečně projít přes další stráž na náměstí. Postupujte do té doby, než vidíte hlídku čtyř stráží ,která se k vám blíží.Nejrychlejší a nejlepší řešení je využít moment kdy pochodují proti vám a rychle se kolem nich prosmýknout doprava dokud vás nemají ve svém zorném poli.Pokud to zvládnete tak máte vyhráno a zbytek je už v pohodě.
6)Teď se podívejte na velkou stavbu před vámi. To je soudní dvůr! Bohužel nemůžete dveřmi,ale to nevadí.Vpravo vidíte lešení a bednu.Bednu přisuňte k lešení,vyskočte na bednu a animace vás uvede do knihovny soudního dvora,kde jsou dva mniši a stráž.
Úroveň 3 - 4
cíl: záchrana Oliviera
1)Zde je myslím nejlepší řešení zabít jediného strážce a pak už jen v pohodě otevřít dveře.Mniši jsou neškodní a nikoho dalšího nezavolají.
2)Otevřete dveře .
3)Použijte vaši lucernu v této místnosti. Přeskočte střepy na podlaze a obejděte regály k dalším dveřím.
4)Otevřete dveře . Vy automaticky vstoupíte do další místnosti kde se rychle schovejte za skříň vpravo..a rychle se přesuňte do další místnosti.
5)Tady doporučuji oba strážce zabít,ale pokud chcete řešení bez krve tak se snažte oba dva odlákat ode dveří.
6)Otevřete dveře
7)Vyjděte na schodiště.
8)Otevřete dveře
9)Strážce se otočí a automaticky vás napadne.Rychle taste a zabijte ho .Jiné řešení zde neexistuje.
10)Nyní se ocitáte v chodbě kde jsou na obou stranách cely.Prohledejte je a najdete 2x chleba.Ted musíte nějak zneškodnit dva strážné ,kteří hlídají dveře do mučírny.Existuje spousta možností.Já jsem nejprve píšťalkou odlákal jednoho pryč od dveří a toho druhého jsem prostě zabil.
11)Otevřete dveře do mučírny kde strážný mučí Oliviera. Zachraňte ho (uspěte strážce ranou na zátylek)
12)Spustí se animace. Olivier umírá a znovu máte medailon a máte nový úkol: najít Pierre d'Aumonta, který pobývá v opatství...
Úroveň 4
Úrovňový cíl:zjistit něco o Pierre d'Aumontovi a o pokladu templářů.
komentář: V této úrovni nebudete mít žádné zbraně. To znamená ,že nebude žádný boj ani žádní nepřátelé.
Úroveň 4 - 1
cíl: vstup do krypty
1)Promluvte si s mnichem a následujte ho k bratru Anselmovi.
2)Promluvte si s bratrem Anselmem. Zdá se že Pierre d'Aumont je mrtvý. Měl byste to zjistit předtím než se vrátíte do Paříže.
3)Promluvte si opět s mnichem.Potřebujete zjistit jak dostat Pierre d'Aumontovi osobní věci.
4)Jděte do kuchyně -jsou to dveře po pravé straně,které vinou špatné kamery respektive úhlu nejsou dobře vidět-a promluvte si s mnichem . Mnich vám řekne kde byl pokoj Pierre d'Aumonta.Mnich, který byl v přední části místností (protější roh klášteru) se vzdálí od dveří a vy můžete vejít do této části kláštera.
5)Jděte do chodby.Otevřete dveře na pravé straně.
6)Vstupte do místnosti.Vezměte dokument a přečtěte si ho.
7)V animaci dva mniši kteří stojí před vchodem do krypty se vzdálí . Jděte tam .
8)Otevřete zámek do krypty.Proběhne další animace-někdo se vás pokouší zabít,ale mnich Arminius vás zachrání. Vy se vzbudíte v jeho pokoji.Popovídáte si spolu a poté se mnich odebere na modlitbu.
9)Jděte do místnosti která vede ke kryptě a jděte po schodech dolů.
10)
Úroveň 4 - 2
Jen prozkoumejte kryptu, vyzkoušejte oltář a jděte zpět do opatství.
Úroveň 4 - 3
cíl: otevřete tajnou chodbu v kryptě
1)Jděte si popovídat s Arminiusem.Je ve studovně, která je na protějším rohu kláštera.
2)On se vám zmíní o čtyřech kamenech ,které musíte shromáždit.
3)Vodní kámen je ve fontáně v klášteru.
4)Kámen ohně je skrytý nad krbem v kuchyni.Musíte tam vyskočit.
5)Arminius má kámen vzduchu. Ale nejprve, musíte požádat dalšího mnicha který vám řekne ,že kámen má Arminius. Pak se Arminiuse zeptejte na kámen a on vám ho dá .Já se žádného mnicha na nic neptal a kámen mi Arminius sám dal,ale píšu to pro jistotu ,kdyby se tu vyskytnul nějaký problém.
6)Máte tedy tyto tři kameny a znovu si promluvte s Arminiusem.On se vám zmíní o dokumentu o kamenech, který je na stole poblíž.Dokument seberte a vrátíte se do krypty.
7)V kryptě se rozhlédněte kolem a u rozbitého sloupce vezměte kámen země.Tímto máte všechny kameny pohromadě a můžete se pustit do jejich umístění.
8)Dejte kameny do vhodných pozic dle dokumentu ,který jste našli ve studovně. Oltář se pohne a otevře se tajná chodba.
Úroveň 4 - 4
Krátkodobý cíl: najít Baphomet
V těchto dvou úrovních, musíte prozkoumat podzemí a vyhnout se nebezpečným jámám a jeskyním. Dejte pozor na podezřelý hluk.Až dojdete do místnosti s divným nápisem na podlaze a kamennou sochou s kruhovou dírou na jedné straně tak použijte váš medailon na tuto sochu.Vy se automaticky ocitnete zpátky v opatství.
Úroveň 4 - 5
cíl: Najděte více informací –Arminius vám pomůže.
1)Vrátíte se do studovny a pokecejte o této věci s Arminiusem. Arminius vám vysvětlí, že socha, kterou jste našli je Baphomet.
2)Pohněte s velkou knihovnou ve studovně a odkryje se vám tajný vchod.
3)Použijte medailon na Baphometovu sochu.
4)Proběhne dlouhá animace a vy se opět ocitnete v Paříži,kde musíte vyhledat Blanku d'Aumont .
Úroveň 5
Všeobecné komentáře-Tato úroveň je první kde se vyskytuje mor, takže musíte být velmi opatrní.Mor může zabít i vás.
cíl: najít Blanku d'Aumont.
Střednědobý objektivní: vrátit se do opatství s informací kde najít poklad.
Úroveň 5 - 1
cíl: lokalizovat ulici kde Blanka bydlí.
1)vyhněte se strážím a jděte vlevo k východu.
2)Můžete zabít stráž (nebo to udělat později).
3)jděte doleva, vyhněte se stráži a promluvte s osobou na konci této ulice.Promluví,ale jen za peníze.
4)Je tu chlápek s peněženkou .Ukradněte mu jí a pak se vrátíte tam, kde byl informátor.Vyhněte se strážím bude-li potřeba.
5)Informátor vám řekne ,že viděl prostitutku v tmavé části města. Vrátíte se na velké náměstí a východem ven.
6)Zeptejte se prostitutek kde najdete Marciolu.
7)Najdete jí na konci této ulice. Ona bude ale požadovat poplatek.Běžte tedy okrást nějakého kořena a pak se vrátíte k Marciole.
8)Ona vám řekne kam máte jít.
9)Vrátíte se na náměstí,jděte doprava a opustíte oblast.
Úroveň 5 - 2
1)Nepříjemný tulák chce peníze za to ,že vám dovolí projít. Můžete se sice porozhlédnout kolem a najít někoho k okradení, ale on vás napadne bez ohledu na to jestli mu dáte peníze či nikoliv.Proto ho zlikvidujte.Pozor,tenhle křivák si vezme na pomoc dva kámoše.Tady se mi osvědčilo ,že jsem s nimi hned nebojoval ,ale kousek jsem popoběhl zpátky,oni se zastavili a já k nim přišel a celkem jednoduše je zneškodnil.
2)Popojděte dál a pohněte s bednami tak ,abyste se dostali na druhou stranu.
3)Následujte ulice k náměstí s alchymistickým domem.Tady se spustí automaticky animace,kdy jeden ze strážných si vás všimne a upozorní své kolegy.Také však získáte velmi dobrou zbraň-kuši.
4)Zabijte stráže kuší.Tady si to musíte trochu natrénovat,protože stráže k vám okamžitě běží a vy je musíte zabít rychle všechny čtyři.Nepokoušejte se je zabít mečem nebo dýkou,protože to je jen zbytečný a marný boj.
6)Až je zabijete tak běžte k domu Alchymisty a opět je tu další animace.Alchymista je vám velmi vděčný ,že jste ho zachránil a z vděčnosti vám dá morovou masku.Tato maska vás chrání před morem po omezenou dobu. On vám také řekne podstatnou informaci a to ,že Blanku odvedli do kláštera.
Úroveň 5 - 3
První část této úrovně vás poprvé seznámí se smrtícím morem.Nasadíte si masku.
Přejděte kolem mrtvého muže,odsuňte bedny a prolezte pasáž.
1)první stráž na ulici je k vám zády,takže si načasujte správný okamžik a dobře mířenou ránou ho vezměte klackem po hlavě..
2)Před vámi jsou tři strážci vpředu,ale tady je stačí jen pohodlně obejít zprava. Jeden strážný stojí o ulici dál ,takže se potichu přesuňte za jeho záda,vrhněte kamínek směrem ke třem strážným,on se otočí tímto směrem a vy rychle doprava.Ted už jen vstupte dveřmi do kláštera.Musíte je otevřít tím paklíčem co máte,ale to už pro vás není v tuto chvíli žádný problém.Jste v klášteře.
Úroveň 5 - 4
1)Osamělá stráž hlídá sudy a truhly. Možností jak ho zlikvidovat je dost.Já použil kuši.
2)V další místnosti hlídá stráž jakési hroby,takže ho zlikvidujte taky kuší.
3)Otevřete dveře a vstupte do malé zahrady.
4)Vyhněte se stráži.
5)Vstupte do místnosti.
6)Vyhněte se jeptišce.Můžete jí i zezadu omráčit.To už záleží na vás..
7)Vstupte do kláštera. Dávejte si pozor na hlídkující stráže.
8)Nejprve získejte oblečení jeptišky:) prádelna je na levé straně. Vyhněte se strážím.
9)V prádelně v koši na prádlo u protější zdi si vezměte oblečení jeptišky. Ve vašem inventáři se můžete nyní přestrojit za jeptišku. Většina stráží si vás nebude všímat.
10)Jako jeptiška vstupte do kuchyně. Vezměte podnos.
11)Teď, jděte do kaple (levá protější strana). Následuje chodba.
12)Stráž vás nechá projít, předstíráte, že přinášíte jídlo vězni.
Úroveň 6
Všeobecné komentáře-Teď ,když jste se setkali s Blankou,vás nachytá nejvyšší inkvizitor.Jenže to by jste nebyli žádní hrdinové,kdybyste z téhle šlamastiky nevybruslili.Co takhle proskočit oknem s Blankou ?Odejděte do Paříže najít poklad.
Úrovňové cíle: odejděte do Paříže
Úroveň 6 - 1
cíl: najít bankéřův dům
Tato úroveň je bojovněji laděná, ale soubojům se můžete vyhýbat i zde.
1)Nejprve odemkněte dveře,ale předtím si nezapomeňte nasadit morovou masku.
2)Ocitáte se v morovém městě plném mrtvol a umírajících.Ostatně tito živý mrtvý vás budou napadat,ale jsou celkem neškodní,takže je hravě zvládnete,ale zabíjet je všechny nemusíte.
3)Běžte až doleva dozadu do otevřených dveří.Zabijte mátohu a vezměte si velmi užitečnou sekeru.
4)Jděte zpět na náměstí a běžte až doprava dozadu k dřevěné ohradě.Sekerou jí rozštípejte.Nezapomeňte si ale taky nasazovat masku jinak zhebnete taky.
5)Odemkněte dveře přímo před vámi. Můžete zabíjet vše co vám přijde do cesty.
Úroveň 6 - 2
cíl: najít tajné dokumenty
Dům bankéře páchne morem.
1)vstupte do místnosti. Vidíte mrtvého bankéře na křesle.
2)přitáhněte křeslo směrem k Vám.jsou tu pod křeslem padací dveře!
3)Otevřete padací dveře a jděte dolů.Spustí se animace a vy se pomilujete s krásnou Blankou.
4)Odemkněte truhlu a vezměte dokumenty.
Úroveň 6 - 3
Podobná jako 6 - 1.
1)Vyhněte se dvěma strážím na začátku úrovně.Nebo je zabijte kuší.
2)Následuje animace. Mrzák je napadený Malandrinem a jeho gangem!
3)Porazte Malandrina a jeho dva kumpány.
4)Jděte pohovořit s mrzákem. Mrzák vám sdělí ,že na dvoře zázraků je tajná chodba kterou se dá projít do Paříže. Sekerou rozbijte barikádu za ním .
5)Postupujte skrz ulice a zabijte vše co vám přijde pod ruku.
6)Dojděte k východu.
Úroveň 6 - 4
cíl: odejděte do Paříže
1)Jste po delší době na dvoře zázraků.Najděte dveře.
2)Opět zabijte vše co vám přijde pod ruku.Se sekerou je to docela jednoduché.Holohlavého vazouna u dveří zlikvidujte kuší.
3)Paklíčem otevřete zámek a odejděte z Paříže do kláštera.
Úroveň 7
Všeobecný komentář-Toto je poslední úroveň.
cíl: najít poklad templářů.
Úroveň 7 - 1
cíl: jít do krypty.
1)Zkuste zjistit kde je Arminius. Promluvte si s mnichem.Mnich vám dá dopis ,který vám zanechal Arminius.Přečtěte si ho.
2)Bohužel, zdá se že Arminius je mrtev.
3)Jděte nyní do krypty.
Úroveň 7 - 2
cíl: jít do podzemí
Přímo a jednoduše jděte k oltáři a dolů po schodech.
Úroveň 7 - 3
Úroveň 7 - 4
Úroveň 7 - 5
Úrovňový cíl: najít místnost s hádankou.
Dveře k této místnosti, která jsou v úrovni 7 - 5, otevřete jestliže jste použili medailon na tři sochy Baphomet.tyto tři sochy jsou-
V tajné místnosti za studovnou, v opatství,
V úrovni 7 - 5, před dveřmi k místnosti s hádankou,
Úroveň 7 - 4.
1)Na začátku úrovně 7 - 3, najdete barieru z prken.Rozbijte ji sekyrou a dosáhnete úroveň 7 - 4.
2)Prozkoumávejte úroveň 7 - 4 do té doby, než najdete místnost s Baphomet sochou. Ale dejte si pozor! To není to co hledáte. Je to jen falešná stopa!
3)Podívejte se na barieru z prken v této místnosti.Opět použijte sekeru. No ano to je ten správný Baphomet. Nyní máte tři dopisy podle kterých rozluštíte Baphometovu hádanku.
4)Jděte zpět do úrovně 7 - 3 a pak do 7 - 5. Vyhněte se bojovným templářům po cestě.Nebo taky nemusíte a můžete s nimi bojovat.
Úroveň 7 - 6
cíl: vyřešit hádanku templářů
1)Jakmile vstoupíte do místnosti tak vidíte templáře naproti vám. Jednou ranou z kuše ho pošlete do nebíčka,ale ještě vás napadnou další dva templáři.
2)Použijte na ně také kuši a nebo pokud si chcete užít souboj tak je vhodná sekera..
3)Tak a nyní už zbývá jen vyřešit hádanku.
4)Teď musíte stlačit dlaždice podle dopisů Baphomet. Stojíte na "jihu",dle dopisu aktivujte dlaždice na jihu, západu a východu.V inventáři se podívejte na medailon a v textu je psáno ,že počáteční písmena jsou O E P.Ted se podívejte do abecedy templářů a najděte k písmenům příslušný znak.je to vcelku jednoduchá hádanka.znak O je před vámi ,znak E vlevo a znak P vpravo.Jakmile šlápnete na poslední znak P tak se spustí animace a vy se propadnete do labyrintu.
5)Animace se spustí jen v případě ,že jste hádanku vyřešili správně.Pokud jí nevyřešíte správně tak se nedostanete dál.
6)Tak ,templáři jsou poraženi a vy se ocitáte v labyrintu …
Úroveň 7 - 7
Úroveň 7 - 8
Úroveň 7 - 9
cíl: přežít a najít poklad templářů.
Všeobecné komentáře: V labyrintu sice žádní nepřátelé nejsou,ale není to žádná hračka se z něj dostat.Zde je krátký seznam rizik, která vás můžou potkat
Jámy: jestliže do ní spadnete okamžitě zemřete.Drolení dlaždic: jestliže zůstanete stát na šedých dlaždicích příliš dlouho, rozpadnou se, a vy taky. Hroty: jsou dva druhy. Nějaké jsou viditelné a zraní vás jestliže na ně vstoupíte,jiné jsou talířová železa které vystřelují hroty. Lebkové sochy střílejí šípy .Nebudu vám popisovat přesně co a jak máte v labyrintu udělat.Myslím ,že na to přijdete sami .Až labyrint překonáte tak se spustí závěrečná animace.Hlavní templář zlato zničil a navíc nastavil vražedný mechanismus a nakonec se zde objevuje odporný inkvizitor s useknutou hlavou vaší lásky Blanky.Víc už neprozradím a vy si vychutnejte konec téhle zajímavé hry.
Uložené pozice
Čeština
Demo
Recenze
Videoukázka
Obal na cd(dvd)
 

Náhledy fotografií ze složky Inquisition-Chronicle of The Black Death

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

návod

(stan, 3. 8. 2006 20:14)

díky,že se ti návod líbil.ta hra sice není nic moc,ale když jsem na to dělal návod a hrál to, tak se mi to docela líbilo.Je ale fakt,že proti takovým typově podobným hrám jako je třeba THIEF prostě neobstojí.

Hra na hovno

(Pavel, 2. 8. 2006 11:33)

Hezky navod!