Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nancy Drew 25 Alibi in Ashes

18.5.2023 Autor návodu- Standa madukas

Nancy vám ukazuje stůl v její m pokoji. Na stole je složka souborů, klikněte na složku a podívejte se do ní. Přečtěte si něco o případu. Jakmile jste připraveni hrát hru, tak zavřete složku se soubory a klikněte na list vpravo od složky. Vyberte si jestli chcete hrát na obtížnost hrát Junior nebo Senior detektiv. Hlavní obrazovka má ikony v dolní části stránky. Batoh na levé straně slouží jako inventář. Journal vedle batohu ukazuje poznámky Nancy o projednávaných věcech. Seznam úkolů ukazuje tacklist, zde se dozvíte co je třeba udělat, nebo co bylo provedeno za pokrok ve hře. Mobilní telefon je na další pozici. Mobilní telefon můžeme používat jako  telefon, fotoaparát, deník. Ikona ozubeného kola /options/ukazuje možnosti. Můžete zde  nastavit hlas, efekty a hudbu. Žlutá složka vedle je load a disketa vedle se používá pro uložení hry. Ikona vpravo uzavírá hru. Hra není striktně lineární. Nancy se vrací do rodného města River Heights soutěžit v Challenge poháru. Její tým tvoří  Ned, Bess a George. Když ve městě shoří stará radnice,tak se Nancy a její přátelé ocitnou v podezření ze žhářství .Je na vás,respektive na Nancy očistit své jméno .

Radnice

Ocitneme se u dveří staré radnice,Nancy potřebuje zkontrolovat termostat. Podívejte se na kus železa napravo od dveří,vypadá jako kovadlina. Vstupte dveřmi dovnitř, slyšíte cvakání a hluk zabouchnutých dveří. Otočte se a ověřte si, že dveře jsou opravdu zamčené. Podívejte se na plánek na zdi vpravo od dveří. Otočte se a podívejte se na termostat na stěně před vámi. Podívejte se na kostku ledu ve tvaru sněhové vločky na horní straně termostatu. Najednou to vybuchne a oheň a kouř zachvátí místnost.Otočte se a jděte ke dveřím. Musíme rychle uniknout z místnosti, kolem dveří vidíte spousty věcí.Nad dveřmi je okénko ke kterému se musíme dostat.Nejprve tedy vezměte stoličku a dejte jí ke dveřím, pak vezměte tři hnědé bedny a dejte je na stoličku.Na bedny dejte dvě modré krabice a na krabice dejte dva černé kbelíky.Na kbelíky dejte dvě knihy.Položkami můžete kliknutím na pravé myšítko otáčet, takže všechny věci dejte na sebe tak, aby se Nancy dostala k okénku nad dveřmi.Pak na okénko klikněte, ocitnete se v zakouřené chodbě.Jděte dopředu chodbou a pak zahněte vpravo. Opět jděte vpřed a zase vpravo.Jděte vpřed, doprostřed chodby a otočte se vpravo k chodbě.Jděte doleva a projděte až k dvoukřídlým dveřím, kterými vyjděte ven.Vidíte tu Alexei Markovice, Deirdre Shannonovou a Toni Scallarihovou  jak pozorují oheň. Brenda Carlton vede rozhovor s Nancy a obviní ji ze žhářství. Policista na ní křičí s tím, že reportérka musí přerušit rozhovor. Detektiv McGinnis vyslýchá Nancy. Na otázky můžete odpovídat jak chcete. Po rozhovoru vidíte reportáž z místa činu .Nancy je ve svém pokoji, objeví se tu detektiv McGinnis . Nancy je zatčena pro žhářství.

Policejní stanice

Ve vězeňské cele detektiv říká, že Nancy může volat ven. Přejděte k telefonu, zvedněte sluchátko a vytočte číslo nebo klikněte na lístek vpravo- číslo na tatínka. Nancy zanechá zprávu. Poté se na lístečku vpravo od telefonu objeví telefonní čísla přátel Nancy. Zavolejte Bess. Promluvíte s ní, po skončení rozhovoru se přepnete do režimu,kdy se vám zobrazí mobilní telefon a volby. Máte tu phone, když kliknete na ikonku , tak se vám objeví telefonní čísla na zbývající členy týmu, včetně Nancy. Když na číslo toho kterého zavoláte,tak se na něj automaticky přepnete.Dále je tu na volby fotoaparát, hry, nastavení, nápověda a journal. Takže poté až domluvíte s Bess, tak zavolejte ještě George, dozvíte se, že George bydlí v domě  Nancy a její matka se stará o Toga. Nakonec zavolejte i Nedovi. Vždy když se někomu dovoláte , tak se ocitnete v ulicích města, takže se vždy otočte směrem do silnice a jděte kupředu. Zobrazí se vám mapa. Když si kliknete na jednotlivé části,tak se tam automaticky autem přemístíte. Kurzorem si přejeďte celou mapu , ať víte co kde je.Klikněte na mapě ke staré radnici/Old Town Hall /, která je umístěna ve spodní části mapy, hned vedle řeky. Autem tam dojedete,u vyhořelé budovy na zemi si vezměte spálený list s poznámkou . Sedněte do auta a na mapě jeďte na policejní stanici. Jděte ke schránce napravo od dveří,otevřete ji a umístěte dovnitř z inventáře spálený list s poznámkou. Odstupte od schránky, klikněte na mobil a zavolejte Nancy, tím se automaticky přepnete na Nancy,která je na policejní stanici.Detektiv jí zatím nepropustí , ale může na stanici pokračovat ve vyšetřování .Jakmile se ocitnete v místnosti na policejní stanici, tak si ji pořádně prohlédněte.Podívejte se napravo na skřínku s nápisem Suspect Profiles,kde se shromaždují data vyšetřování. Vidíte tu u jména Nancy Drew i ohořelý list s poznámkou.Otočte se víc doprava, jsou tu  skříňky. 202 a 207 jsou odemčené, 205 je zamčená.Podívejte se na krabici dobrot na stole vlevo. Hannah poslala občerstvení pro Nancy.  Zkontrolujte stůl vlevo a podívejte se na snímač otisků prstů, vlevo od monitoru.Zkontrolujte počítač , vidíte že potřebujete heslo. Přečtěte si knihu"Investigating Arson" . Poté se podívejte na stůl nalevo s vizitkou D.K.Daughters, vidíte tu přehrávač médií bez karty. Jděte dopředu k otevřeným dveřím, nalevo na zdi vidíte nápis Forensics Department.Vejděte dovnitř a podívejte se na analyzační  přístroj na stole. Vyjděte z místnosti ven , otočte se doprava tak, abyste viděli prosklené dveře s nápisem Chief McGinnis. Jděte ke dveřím, uslyšíte rozhovor. Zdá se, že detektiv Ryan ztratil klíč od skříňky s důkazy. Ztratil ho v oblasti Pancake City..Jděte zpět do své cely a použijte telefon. Zavolejte Nedovi nebo George a vyžádejte si pomoc při hledání klíče.

Ned nebo George

Zavřete mobil, otočte se k mapě a klikněte dole vpravo na Pancake City.Když tam přijedete,tak uslyšíte komentář….a v něm slova Mabel Rose. Destinace je na mapě v horní části nalevo,jeďte tam. Zde se dozvíte, že musíte jet na Antique Shop. Obchod se starožitnostmi  je uprostřed mapy nad řekou.  Jeďte tedy k tomuto obchodu. Jděte vpřed  k obchodu, otočte se vpravo a podívejte se na noviny na sloupku.Jsou z 18.srpna.V stupte do starožitnictví, jděte k pultu a otočte se doprava, kde sedí Alexej. Promluvte si s Alexejem, který čistí dalekohled. Řekne vám, že Detektiv Ryan tu opravdu byl a že cosi hledal v polici. Otočte se a jděte vpřed k policím vpravo od stolu. Podívejte se zblízka na položku ve středním regálu s černými a bílými pruhovanými listy. Klikněte na položku,vidíte tu 6 táhel.Cílem hádanky je zatáhnout za správná táhla pro přístup k získání klíče. Pokud si očíslujeme táhla ve směru hodinových ručiček ,tak nahoře napravo je táhlo číslo 1 a nahoře nalevo je táhlo číslo 6.Obtížnost Junior,  klikněte na 3, 5 a 1 táhlo. Obtížnost Senior, klikněte na 1, 2, 5 a 6 táhlo. Zprostředka si vezměte klíč 205 . Jeďte na policejní stanici a dejte klíč 205 do schránky napravo od dveří a zavolejte Nancy.

Policejní stanice

Od telefonu se otočte a pak se otáčejte doprava ,až k chodbičce u které je americká vlajka. Jděte touto chodbičkou až nakonec, nalevo otevřete schránku a vezměte si z ní klíč od schránky 205,. Vraťte se zpět do hlavní místnosti a jděte rovnou ke skříňkám.Použijte klíč z inventáře na skříňku 205. Otevřete horní zásuvku a přečtěte si vše ohledně hesla k počítači na papírku vlevo. Vezměte si disketu. Prostudujte si manuál Krolmeister . Otevřete spodní zásuvku a vezměte si  věci, které patří Nancy-  mobilní telefon, klíče od bytu a sadu paklíčů. Přečtěte si pozorně Krolmeister manuál, který je v horní zásuvce. Klikněte na prostřední zásuvku.Cílem hádanky je rozsvítit barevné  lišty ve spodní části a indikátory připojení nahoře, které musí svítit zeleně. Nyní musíte kliknout na  trojúhelníky uprostřed tak, aby se rozsvítili zelené linky nahoře a lišty dole.Na trojúhelníky klikněte zleva doprava takto: vlevo nahoře, dole, vpravo nahoře, vlevo dole a vpravo. Po otevření zásuvky si přečtěte policejní zprávu o Nancy . Dozvíte se, že oblečení Nancy bylo cítit benzínem. Prostudujte si všechny čtyři papíry.Nancy chce vědět,  kdo skutečně zapálil oheň. Přečtěte si, že Toni Scallariová ohlásila požár. Detektory-Alarmy nefungovaly kvůli neznámého důvodu. Použijte mobilní telefon a zavolejte tátovi/Carson Drew/. Po rozhovoru jděte k počítači/je nalevo od mikrovlnky/.Klikněte na monitor , musíme zadat přístupové heslo. V horní zásuvce skříňky 205 byl lístek na kterém byl postup jak nastavit správné přístupové heslo. Každý řádek a sloupec musí mít jen jedno číslo a není možné aby se stejné číslo opakovalo dvakrát. Řešení na obtížnost Junior - Horní řádek směrem dolů, stiskněte tlačítka 3, 2, 4 a 1. Počítač lze nyní použít . Obtížnost Senior - Horní řádek směrem dolů, stiskněte 3, 5, 4, 1 a 2. Počítač lze nyní použít . Zatím se do počítače nepodíváme, odstupte od stolu ,otočte se doleva ke stolu s vizitkou D.K.Daughters. Na přehrávač  MP3 použijte disketu z inventáře. Kliknutím vyberte rozhovor/poslechněte si všech 5 rozhovorů/a dole stiskněte tlačítko play uprostřed. Po přehrání všech rozhovorů zavolejte buď George nebo Neda a poproste je o vzorek co nejblíže místu původu ohně na radnici. Vzorek by měl být ve skleněné nádobě . Promluvte si i o dalších věcech.

Ned nebo George

Otočte se na mapu a jeďte do Antiques. Jděte do obchodu se starožitnostmi,jděte k pultu a pak doleva.Vidíte tu zamčenou truhlu, vedle ní na zemi leží Alarm klíče,které si vezměte.Otočte se jako když chcete odejít a klikněte na stůl na levé straně,vidíte tu nalevo skleněnou  ampulku. Vezměte si jí a klikněte na krabičku hned vedle.Jedná se o náhodný puzzle. Cílem hádanky je klikat na čísla 1 až 41 tak rychle, jak můžete, a získat co nejlepší čas. Nejlepší čas pro obtížnost Junior je 01:52  a pro Senior 1:26 . Klikněte na tlačítko Start,  tím spustíte puzzle .Soustřeďte se na čísla, která jsou zlaté barvy. Po 3 neúspěšných pokusech je hra dokončena, puzzle časovač se zastaví vteřinu před nejlepším čase a umožňuje vám vyhrát . Vezměte si z přihrádky klíč od tajného prostoru. Vyjděte z obchodu ven a na mapě jděte do Old Town Hall/stará radnice/Přejděte na vypálenou stranu budovy. Nevstupujte do prostoru směrem ke vchodu,protože budete chyceni policií. Jděte po straně budovy až k vypálenému oknu. Klikněte na okenici napravo,automaticky ji umístíte pod okno. Vstupte oknem do budovy. Jděte kupředu a pak vpravo . U vchodu se podívejte na požární poplachový alarm vlevo od vchodu. Vidíte, že alarm byl vypnutý.  Jděte k termostatu při protější stěně. Použijte skleněnou ampulku  z inventáře na vzorek z termostatu,  získáte vzorek z termostatu. Odejděte z místnosti, jděte doleva a vylezte ven oknem. Přejděte na policejní stanici a dejte do schránky napravo od dveří alarm klíče a vzorek z termostatu.Zavolejte Nancy a řekněte jí o poplachovém alarmu.

Policejní stanice

Přejděte chodbičkou ke schránce a vezměte z ní vzorek z radnice a alarm klíče. Projděte zpátky chodbičkou a jděte do forenzní laboratoře. Podívejte se zblízka na přístroj- chromatograf. Vložte vzorek z termostatu do drážky na horní straně přístroje. Stiskněte tlačítko Analyzovat. Vezměte si výtisk , vidíte, že graf vzor 45 narostl na 100%. Nancy chce vědět, které číslo odpovídá této hořlavině. Na mobilu zavolejte na tátovo číslo/Carson Drew/Zeptejte se ho na výsledek vzorku z chromatografu. Zeptejte se také na to, proč byl poplašný systém vypnutý. Zavolejte Bess , automaticky se na ní přepnete, Bess je u Scoop Ice salonku.

Bess

Promluvte si s Deirdre venku. Diskuse s ní není produktivní. Jděte dovnitř do do Scoop Ice salonku a promluvte si u pultu s Toni. Toni si nemyslí,že Nancy je nevinná.Po rozhovoru s ní si můžete vybrat z nabídky zmrzlinový pohár a ochutnat ho.Poté zavolejte Nancy s tím, aby zavolala  Nedovi a ten si šel před Scoop Ice salonek promluvit s Deirdre. Jako Nancy zavolejte Nedovi.

Ned

Pootočte se k mapě a klikněte na Scoop. Jděte k Deirdre ,která stále sedí venku před Scoop Ice salonkem.Dozvíte se, že Alexei byl obviněn z trestného činu a že Deirdre byla podezřelá hned po Nancy. Vyptejte se jí na vše tak, aby vám dala Deirdre note, který si vezměte ze stolku u kterého sedí, pokud vám ho nedá,tak se nic neděje,ještě s ní budeme mluvit později. Po rozhovoru se otočte k silnici a na mapě jeďte k policejní stanici, kde zavolejte Nancy a proberte s ní co jste se dozvěděli. Přepnete se opět na Nancy. Zavolejte zpátky Nedovi a jeďte ke starožitnictví/Antiques/. Promluvte si uvnitř obchodu s Alexejem o alarm klíči, pěkně se při tom nasere.Vyjděte z obchodu ven a jděte nalevo k dodávce. Zaklepejte na zadní dveře a vstupte dovnitř. Promluvte si s reportérkou Brendou Carlson. Brenda nechce pomoci Nancy . Mimo jiné se dozvíte, že Toni si přeje brzké zatčení ohledně požáru staré radnice.  Po rozhovoru se vraťte zpátky do obchodu se starožitnostmi a opět promluvte s Alexejem. Dozvíte se ,že Brenda už tu byla dříve než vypuknul požár. Alexej vám řekne další informace o své kariéře, když byl mladý. Zmíní také Benningtona .Vyjděte z obchodu ven,zavolejte Nancy,  promluvte s ní o alarm klíči.

Nancy

Klikněte na mobil a zavolejte otci/Carson Drew/. Získáte další informace o Alexejovi, vyptejte se na  informace o zabezpečovacím systému, dozvíte se,  že  byl zablokován ve 2 hodiny a 17 minut. Po skončení telefonátu jděte uličkou ke schránce a vložte do ní z inventáře House key a Lock Pick Kit. Zavolejte mobilem Nedovi.

Ned

Jeďte na policejní stanici a vezměte si klíče od bytu/house key/ a Lock Pick Kit ze schránky. Na mapě jeďte do Drew Home. Jděte kupředu a pak jděte do obývacího pokoje vlevo. Přečtěte si noviny na stolku, získáte  informace o všech stavbách silnic v obci. Přečtěte si také článek, ve kterém se píše , že byl uzavřen Scoop včera na jednu hodinu . Vyjděte po schodech nahoru do patra a jděte ke knihovně nalevo. Podívejte se na fotografii, je na ní George a Bess . Přečtěte si novinový článek vedle fotky. Otočte se a jděte vpřed do ložnice Nancy. Projděte ke stolu pod oknem.Otevřete levou horní zásuvku a přečtěte si vyškrtaný seznam. Otevřete spodní levou zásuvku a klikněte na zápisník,vidíte v něm  kódy . Odstupte od stolu,otočte se doprava a jděte k malé skříňce v rohu. Přečtěte si knihu na horní části skříně. Použijte klíč z inventáře/house key/na odemčení této skříňky v rohu . Ochutnejte Koko kringle čokoládu ve spodní polici.Vezměte si kit na otisků prstů. V horní polici jsou ještě zápalky, ale ty vzít nemůžeme. Jděte z domu ven,  na mapě klikněte na Scoop. Jděte k Deirdre ,která stále sedí venku před Scoop Ice salonkem. Promluvte s ní o všech tématech, musí vám dát v igelitu zabalený Deirdre note(pokud vám ho nedala už dříve). Poté si promluvte s Bess , sedí napravo od Deirdre. Vstupte dovnitř do Scoop Ice salonku a promluvte si s Toni o všech tématech.Až Toni odejde ven, tak jděte za pult , kde stála, ze země si u skříňky vezměte fotky staré radnice .Otevřete skříňku a klikněte na zásobníky ledu ve tvaru  sněhových vloček. Vezměte si klíč ve spodní polici. Opusťte obchod. Zavolejte Nancy a poté jako Nancy zavolejte Bess.

Bess

Jeďte k Scoop Ice salonku. Promluvte si s Deirdre, dá vám telefonní čísla dvou přítelkyň , které by jí měli potvrdit alibi, kde byla v čase požáru na staré radnici.Vejděte do Scoop Ice salonku a zavolejte na dvě telefonní čísla , která vám dala Deirdre. Promluvte si s Holly a Jessicou. Jessica říká,  že Deirdre nebyla s nimi v čase požáru,  Holly zase říká, že Deirdre s nimi byla .Promluvte si s Toni o všech tématech.Na konci si objednejte zmrzlinu. Můžete z nabídky vyzkoušet všechny, Bess je labužnicky ochutná.Vyjděte z obchodu ven  a promluvte si s Deirdre o jejím alibi. Poté jděte na mapu a jeďte do starožitnictví/Antiques/Jakmile vstoupíte dovnitř, tak Bess rozbije drahou vázu. Promluvte si opakovaně s Alexejem o všech tématech.Nakonec vás vyhodí,nechce s vámi mluvit.Jděte  z obchodu ven a jděte do dodávky zaparkované před vchodem ,  kde si promluvte s Brendou, ohledně jejího alibi v době požáru.Po rozhovoru vyjděte z dodávky ven, zavolejte Nancy, řekněte jí vše co jste zjistili, přepněte se na Nancy. Jako Nancy zavolejte Nedovi, tím se na něj přepnete.

Ned

Jeďte na policejní stanici a do schránky dejte fotky staré radnice.Otočte se k mapě a jeďte do Drew Home. Vyběhněte po schodech nahoru,  projděte do pokoje  Nancy, jděte ke stolu a v inventáři klikněte na Deirdre note , tím  automaticky umístíte tuto položku  na stůl. Vezměte štětec ze sady nalevo  a vetřete jej do prášku,který je hned vedle v tubičce. Použijte štětec s pudrem na deirdre note, objeví se otisky prstů. Vložte štětec zpět do pouzdra. Vezměte kousek pásky a použijte ji na silný otisk v pravé dolní části deirdre note,  získáte částečný otisk prstu .Jeďte na policejní stanici a umístěte částečný otisk prstu a Deirdre note do schránky. Změňte se na Nancy,tudíž jí zavolejte.

Nancy

Vezměte fotky staré radnice,  částečný otisk a Deirdre note ze schránky.Nyní, když je počítač přístupný, přejděte k rohovému počítači.Vložte částečný otisk prstu do skeneru vlevo od monitoru.Podívejte se zblízka na monitor. Klepněte na ikonu PrintSync. Klikněte na Načíst vzorek. Klikněte na tlačítko Hledat. Nebyly nalezeny žádné shody.Zavolejte Bess a požádejte ji, aby získala otisky prstů od ostatních podezřelých. Zavolejte telefonem Bess.

Bess

Zajeďte do Nancyina domu( Drew Home) a získejte sadu na získání otisků prstů ze skříně v rohu napravo v jejím pokoji.Jeďte do Scoopu, vejděte dovnitř a promluvte si s Toni o tom, kde byla včera ve 2:17 a také promluvte o Nancy a Brendě. Poté co si objednáte zmrzlinový pohár, tak na kulatém stolku máte prázdný zmrzlinový pohár a sadu k získání otisků prstů.Štětcem klikněte na černý pudr a poté použijte štětec s pudrem na zmrzlinový pohár.Pak použijte pásku a klikněte na otisk na poháru,získáte otisk prstu Toni. Odstupte od stolu,Toni tu není, vyjděte ven, promluvte si s Deirdre a na mapě jděte  k policejní stanici. Do schránky dejte otisk prstu Toni a zavolejte  Nancy. Poté zavolejte Nedovi.

Ned

Ujistěte se, že tato postava má sadu na získání otisků prstů ze skříně Nancy. Jděte do starožitnictví. Promluvte si s Alexejem o jeho alibi. Po přečtení novin venku vězte, že jeho přednáška byla zrušena.Byl na radnici, protože se pokoušel otevřít časovou schránku. Pokud vás vyhodí, jděte do nějakého podniku na mapě a vraťte se později. Na konci dialogu - Požádejte o dárek pro strýce, který je nadšenec do vlaků, nebo jinou záminku, abyste ho přiměli opustit místnost. Alexei jde do zadní místnosti hledat .Rychle oprašte dalekohled. Nejsou žádné otisky.Oprašte leštěnku na kov na zadní straně stolu, abyste získali Alexejův otisk .Ihned jděte ke kufru na druhém rohu. Bohužel klíč u sebe Ned nemá, má ho George. Takže jeďte na policejní stanici a zavolejte Nancy. Zavolejte George.

George

Přepravte se do starožitnictví a promluvte s Alexejem , tak aby odešel z místnosti. Až tak učiní, tak jděte k velkému kufru na druhé straně a otevřete ho klíčem, který jste  vzali z puzzle krabice Number Punch na stole za vámi. Přečtěte si noviny , dozvíte se o Benningtonově obvinění,  že Alexej, amatérský detektiv, ukradl jeho neocenitelný starožitný objektiv.  Podívejte se na lahvičku s éterem. Přečtěte si deník minulých případů vyřešených Alexejem. Vyjděte z obchodu a jeďte na policejní stanici. Zavolejte Nancy a řekněte jí o Alexejově alibi a éteru.Ta zavolá opět Nedovi a požádá o otisk prstu Deirdre.

Ned

Dejte Alexejův otisk prstu do schránky u policejní stanice. Jeďte do Scoopu. Promluvte si s Deirdre. Ned pozve Deirdre, aby si dala něco k jídlu. Deirdre odchází, aby se připravila. Oprašte hrnek, ze kterého Deirdre pila, použijte pásku na otisk, získáte Deirdrein otisk, ten jeďte hodit do schránky u policejní stanice. Jeďte zpátky za Alexejem do starožitnictví.Promluvte si s ním o všem kromě klíče od budíku a dárku.  Zjistěte, že Brenda tu byla dříve. Zeptejte se na jeho minulost. Poté se na konci dialogu zeptejte na tlačítko budíku. Alexej vás vyhodí.Vyjděte ze starožitnictví a vstupte do Brendiny dodávky.Promluvte si s Brendou o její zášti, vydávání se za Nancy a Tonino úsilí o zatčení Nancy. Brenda říká, že včera pracovala ve 2:17. Nyní se vydáme do Scoopu, klíč od záchodu má u sebe Ned. Chcete-li dostat Toni z obchodu, zahrajte si na automatu Swap A Lot na zadní stěně. Cílem hry je přesouvat písmena v jednom sloupci a vytvářet slova, která tvoří citát.Pokud je vytvořeno správné slovo, nelze s ním již pohybovat a jsou světlejší.Nejprve udělejte kratší slova. Pokud úspěšně dokončíte dostatek výměnných hádanek, můžete vyhrát cenu. Nakonec přijede dodávka a Toni odjede. Podívejte se na spodní text na obrazovce, abyste viděli (a slyšeli), jak náklaďák zatroubí.Když Toni odejde, jděte ke dveřím za barem.Použijte klíč vytažený z barové skříňky na zámek. Vstupte a rozhlédněte se.Zkontrolujte lahvičku s toluenem a barvy na levém regálu.Zkontrolujte kartotéku vpravo, je zamčená.Ned má v inventáři sadu paklíčů,kterou budeme na kartotéku potřebovat.Pokud jste knihu pro otevření zámku nečetli, tak  jděte k Nancyinu stolu v jejím pokoji. Otevřete spodní zásuvku a zkontrolujte kódy pro výběr zámku.Musíme dekódovat zámek, je to docela těžké a navíc ztížené tím, že máte jen omezený čas na otevření zámku.Takže klikněte sadou paklíčů na zámek,tímto se vám zobrazí sada čtyř paklíčů,které nejprve musíme správně umístit. První zasunutý hrot zámku je ten vpravo dole ve směru hodinových ručiček.Takže tam umístěte žlutý paklíč,vlevo dole umístěte červený paklíč, vlevo nahoře modrý paklíč a vpravo nahoře zelený paklíč.Kód "každý druhý" uvedený v knize je: R - Y - B - G - G - G - B - R - Y - R - B. R je červená; Y je žlutá; B je modrá a G je zelená.Klikněte na paklíče v uvedeném pořadí.Otevře se kartotéka. Přečtěte si složku R-17 a Clean Up. Toni vede soudní spor o využití pozemku historické budovy - radnice. Ona (The Heights Development) chce nahradit stávající historickou budovu sedmipatrovým komplexem se smíšeným využitím. Zkontrolujte dopis a obrázek budovy .Složka Clean up obsahuje všechny její poznámky o aktivitách Nancy a jejích „kohort“, které vedly ke snížení schvalovacího hodnocení města a zvýšení výdajů.Vyjděte ze skladovací místnosti a jděte ven.Zavolejte Nancy a řekněte jí, co se našlo. Řekněte jí o toluenu.Jako Nancy zavolejte  tátovi kvůli Toni a pak zavolejte George..

George.

Jděte do Drew Home a jděte do pokoje Nancy,kde si vezměte ze skříňky napravo kit na otisky prstů. Poté jděte do Scoopu, kde si promluvte s Toni. Zavolejte Nancy.

Nancy

Vezměte si otisky prstů ze schránky a porovnejte je na skeneru , který  je propojen s počítačem.Prošmejděte celou policejní stanici a poté zavolejte Bess.

Bess

 Běžte do Scoopu promluvit s Toni.Poté jděte do Antiques(starožitnictví) a vstupte do Brendiny dodávky.Promluvte si s Brendou.Zeptejte se, jak se s ní můžete spojit.Řekne vám, abyste si sebrali jednu z jejích karet. Vezměte si Brendinu kartu z krabice.Vystupte z dodávky. Zavolejte Brendě. Ozve se vám záznamník,odpovězte ano pro hlášení nejnovějších zpráv.Vstupte znovu do dodávky a uvidíte, že Brenda je pryč.Jděte dopředu k pultu a podívejte se na mikrofon s číslem 9.Klikněte na držák mikrofonu,objeví se vám sada k získání otisků prstů..Použijte sadu otisků prstů na mikrofon na pultu, získáte otisk Brendy .Zkontrolujte kufřík  na make-up na levém pultu. Otevřete ho a podívejte se zblízka na obsah, abyste vidíte odlakovač na nehty. Aceton je urychlovač.Doručte Brendin otisk do schránky na policejní stanici. Zavolejte  Nancy.

Nancy

Vezměte si otisky prstů z přihrádky.Naskenujte otisky všech čtyř podezřelých na skeneru.Podívejte se zblízka na monitor. Klikněte na ikonu PrintSync. Částečný otisk je již na levé straně obrazovky.Klikněte na tlačítko hledat. Podívejte se na čtyři možné otisky.Klikněte na tlačítko porovnání. Překryjte částečný otisk na čtvrtém  otisku vpravo dole, abyste zjistili, že se shoduje.Po překrytí řádků otisků klikněte, abyste zjistili, zda se jedná o shodu. Je to otisk BC - Brenda Carlson.viz obrázek

Zavolejte tátovi.Poté zavolejte Bess.

Bess

Promluvte si s George a Holly a pak zavolejte Nancy.

Nancy

Promluvte si s Nedem opakovaně,tím budeme hrát za Neda.

Ned

Jděte do Scoopu a požádejte venku sedící Deirdru,aby s vámi šla na oběd.Poté se přepnete zpátky na Nancy.Zavolejte Bess, Nancy jí řekne ,aby zkontrolovala Deirdreiny věci .

Bess

Zkontrolujte Deirdrein zápisník. Otočte stránku a vezměte si dopravní lístek RH627E401.Doručte dopravní lístek do schránky policejní stanice. Zavolejte Nancy.

Nancy

Vezměte lístek ze schránky. Jděte k počítači na rohu.Klikněte na ikonu TicketShark. Pomocí vlastní klávesnice zadejte do rámečku pro číslo RH627E401. Klikněte na tlačítko "najít".Zjistíme, že Deirdre jela  na červenou u radnice těsně před vypnutím alarmu.Zavolejte Bess.

Bess

Promluvte si s Deirdre o lístku.Zavolejte opět Nancy.

Nancy

Zavolejte George.

George

Jděte do Antiques a promluvte si s Alexejem o všem co se nabízí.Jděte do domu Nancy a jděte do obývacího pokoje vlevo.Zkontrolujte polici vlevo od krbu. Vezměte si graf akceleračního chromatografu .Chromatografickou tabulku doručte do schránky policejní stanice. Zavolejte Nancy.

Nancy

Seberte předmět  ze schránky.Nancy vezme chromatografickou tabulku a porovná ji automaticky s výsledkem urychlovače.Klikněte na 45 pod Isopropylalkoholem. Přejděte k tabuli podezřelých(Suspect Profiles) a Aktualizujte profily podezřelých a umístěte nové důkazy na tabuli příslušných podezřelých.To je vše co Nancy potřebuje. Když si myslíte, že všechny důkazy jsou správně umístěny;viz obrázek, stiskněte tlačítko interkomu a zavolejte šéfa McGinnise.Náčelník McGinnis zkontroluje tabuli podezřelých a propustí Nancy.Opusťte policejní stanici.Jděte do Antiques,vstupte do starožitnictví a promluvte si s Alexejem. Dozvíte se, že vstoupil do radnice hledat časovou schránku. Bennington mu řekl, že čočku nenajde roky a roky.Poté jděte ven a vstupte do dodávky a promluvte si s Brendou o její dodávce. Získejte Brendinu kartu . Vystupte z dodávky.Zavolejte tátovi Carsonovi a zeptejte se na dohodu Toni o pozemcích a Alexeje.Poté jděte do Scoop a promluvte si s Deirdre.Vstupte do obchodu a promluvte si s Toni o soudním sporu ohledně radnice. Zavolejte Brendě. Odpovězte na záznamník – ano pro hlášení nejnovějších zpráv.Jděte do Antiques(starožitnictví). Vstupte do dodávky a uvidíte, že Brenda je pryč. Zkontrolujte isopropylalkohol vedle mikrofonu na pultu.Podívejte se zblízka na monitor a přehrajte (stiskněte zelenou šipku) rozhovor s Bess. Podívejte se na Deirdre na pozadí, jak mluví do svého mobilního telefonu.Musíme zjistit co říká Deirdra. Podívejte se na panel zvuku na pravé straně monitoru.K dispozici je 5 kanálů a jsou označeny nahoře pro úrovně a dole pro frekvenci.Upravte frekvenci a úroveň zvuku každého kanálu tak, aby byl hlas Deirdre izolován a ostatní ruchy byly odstraněny.Posuňte tlačítka na každém kanálu. Poslouchejte a zjistěte, kde je hlas Deirdre nejhlasitější a kde je hlavní zvuk, jak ukazuje label - já, Bess... nejméně slyšet.Proveďte to jeden kanál po druhém, abyste vymazali ostatní zvuky.Jakmile je nastavení správné, šipkou posuvníku již nelze pohybovat a čísla pod posuvníky zezelenají. Když jsou všechny upraveny; stiskněte tlačítko přehrávání. Slyšíte, že Deirdre nemohla něco najít; ví, že je to tady.

Zde máte nápovědu jak nastavit kanály a frekvence. Úroveň kanálu  ch1 = 35, Úroveň kanálu ch2 = 75, Úroveň kanálu ch3 = 96 až 100, Úroveň kanálu ch4 = 50, Úroveň kanálu ch5 = 100

Me frekvence = 93, Bess frekvence = -87až -99, Cars frekvence  = 27, Birds frekvence  = 73 až 83, Bugs frekvence  = -100.

Zkontrolujte tabulku visící vpravo nahoře vedle monitoru.Vezměte si klíč . Nancy poznamená, že nedává smysl, aby Brenda domluvila všechny ty schůzky.Otočte se doprava a použijte sebraný malý klíč na kovovou skříňku  na pultu vpravo.Přečtěte si odmítavý dopis od velkého vysílacího studia o jejím zpravodajství a o podvodu se starožitnostmi.Jděte do Scoopu a promluvte si s Deirdrou a pak i s Bess o Brendě a provozu. Zeptejte se na zmrzlinu. Vejděte do obchodu a promluvte si s Toni a zjistěte více o tunelech pod městem.Jděte za Alexejem do Antiques (starožitnictví). Promluvte si s ním a požádejte o radu.Zjistěte více o tunelech. Alexejova stopa je kniha na poličce, kterou je třeba přečíst od začátku do konce.Otočte se od Alexeje a jděte vpřed k polici vlevo od kufru.Vezměte a přečtěte si knihu Prach a špína(Dust and Dirt). Otočte knihu na zadní stranu  a prohlédněte si dva listy papíru.Zjistíte, že před obchodem se starožitnostmi je skrytý vchod. Podívejte se na sekvenci 6 tvarů v 5 snímcích.6. snímek je jedním ze 3 níže uvedených snímků. Který to je?Vyberte si správné písmeno a poté postupujte podle pravidel vybraného písmene na další stránku pro navigaci tunely.6. snímek je C (junior); B (senior).Podívejte se na další stránku a zjistěte, že možnost C (junior) nebo B (starší) zobrazuje několik kritérií.Prostudujte si nebo zapište kritéria pro výběr  tunelových dveří. Později to určitě budete potřebovat!!!Vyjděte z obchodu.Promluvte si s Brendou v dodávce.Nancy konfrontuje Brendu. Ta zničí Nancy pomocí mediální taktiky.Jděte do Drewina domu. Promluvte si s George v obývacím pokoji.Potřebujete baterii na něco, co může zastavit Brendino vysílání.Jděte nahoru do Nancyiny ložnice. Vyjměte baterii nalevo od falešných zubů z horní zásuvky stolu pod oknem.Vraťte se dolů do obývacího pokoje.Byl hozen kámen a rozbil okno. Je tu hnusná poznámka o žhářích. Obyvatelé města začínají brojit proti Nancy.Nancy dá baterii George. George chce, aby Nancy dokončila spojení rušičky.Podívejte se na baterii vlevo dole. Spojte čáry tak, abyste rozsvítili všechny čáry. Všechny linky by měly být připojeny (žádné otevřené linky).Pokud si nevíte rady, tak postupujte podle těchto obrázků. Junior     Senior

Vezměte si hotovou rušičku ze stolu. Nancy ji musí připojit k anténě.Jděte do Antiques(starožitnictví) a vstupte do dodávky.Jděte jednou vpřed a otočte se doprava, abyste viděli anténní skříňku  na pravé stěně.Otevřete ji.Umístěte rušičku do pravého slotu.Připojte kola stejné barvy mezi sebou, aniž by se dráty křížily s jiným drátem.Klikněte na barevné kolečko. Přesuňte kurzor s rozsvíceným drátem na cestu, kterou má drát procházet. Jakmile se drát dostane na druhé podobně zbarvené kolečko - neklikejte - nechte tam rozsvícený drát a pracujte na jiném kolečku.Když jsou vodiče připojeny a všechny svítí stiskněte aktivované tlačítko vpravo dole. Junior   Senior Vysílání je zaseknuté. Vypadne rezavý malý klíč. Vezměte klíč , který má štítek 5C21B

Otočte se a jděte k zadním dveřím dodávky a podívejte se na aktivní místo na podlaze.Otevřete dlaždici a uvidíte poklop. Otevřete poklop a jděte dolů.Otočte se, vpřed a jděte doleva. Zkontrolujte všechny dveře vlevo a zkontrolujte jejich označení.Jděte na konec tunelu a vylezte po kovovém žebříku, vyjdete na parkoviště u vyhořelé radnice. Vraťte se dolů.Dveře označené 5C21B jsou třetí dveře od kovového žebříku u dodávky nebo radnice. Jsou to prostřední z 5 dveří.Použijte klíč na dveře. Vstupte a rozhlédněte se.Podívejte se na krabici nalevo plnou isopropylalkoholu, urychlovač požáru radnice. Vezměte šroubovák z horní části vzdálené krabice.Zkontrolujte tašku plnou důkazů na židli. Obsahuje láhev alkoholu, sněhovou vločku, misky na led a krabičku zápalek.Objeví se tu Brenda, hodí rušičku na podlahu, postaví se proti Nancy a pak ji zamkne.Napravo od dveří uvidíte cíl se siluetou Nancy.Spustí se časovač. Během tunelové části hry můžete ukládat,  zastaví se časovač.Otočte se ode dveří. Podívejte se na hromadu kartonových krabic vpravo od stolu.Přesuňte krabice z cesty, abyste odhalili zrezivělé dveře. Použijte šroubovák z krabic od alkoholu na panty zrezivělých dveří.Podívejte se na začátek tunelového bludiště. Postupujte podle vodítek pro možnost C z knihy Prach a špína a vyberte ty správné dveře, kterými chcete dále projít.Zapamatujte si, kterými dveřmi jste vyšli, a pak se otočte doprava nebo doleva a zkontrolujte ikony a počet dveří v dané místnosti.Pak použijte pravidla možnosti C. Tento graf jde zleva doprava. Jděte ke dveřím se zobrazenou ikonou a pak těmi dveřmi projděte do další místnosti.

Odbočte doleva na

 

 

Rovně

 

 

Rovně

 

 

Vpravo

 

 

Rovně

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rovně

 

 

Rovně

 

 

Rovně

 

 

Rovně

 

 

Vpravo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vpravo

 

 

Jediná možnost

 

 

Rovně

 

 

Vpravo

 

 

Rovně

 

 

Jděte vpřed a vylezte po kovovém žebříku. Vylezte po dalším kovovém žebříku ke krytu poklopu.Vezměte medailon The Clues Challenge visící z poklopu. Vystupte z tunelu.Vstupte na policejní stanici. Nancy se hlásí náčelníkovi McGinnisovi.Sledujte přímý přenos z vypálené radnice, Brenda je zatčena a to je konec hry.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Nancy Drew Alibi in Ashes

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář