Jdi na obsah Jdi na menu
 

The Legend of Crystal Valley

22. 3. 1996

TOPlist

The Legend of Crystal Valley

22.3.2010 Autor návodu-Standa Madukas

Eva přijímá záhadný dopis od svého otce. Musí prozkoumat Crystal Valley a odhalit pravdu o své rodině.Vyčerpejte vždy všechny dialogy,pokud tak neučiníte,tak vás hra nepustí dál.Pokud se v některé lokaci ocitnete a později tam budete chtít jít znovu,tak jen dvakrát kliknete na myšítko a hned se tam přenesete bez toho,že budete čekat, až tam Eva pomalu dojde.

Dům

Jděte vpravo,vezměte si vědro na barelu.Otočte se k vodnímu čerpadlu a klikněte  vědrem na čerpadlo. Pak klikněte na čerpadlo,získáte vědro plné vody.Vstupte do domu. Podívejte se po místnosti a projděte dveřmi nalevo.

Jídelna.

Přibližte se ke kredenci. Vezměte si láhev petroleje na levé straně od sochy rytíře na koni. Vezměte si také sochu rytíře a nůž.Odstupte a vraťte se do předchozí místnosti a jděte do dveří vpravo.

Studovna.

Přibližte se k rodinnému portrétu. Klikněte na medailon,obraz se nachýlí a vi si vezměte z tajné schránky svitek . Je to báseň.Jděte zpět a přibližte se k stolu. Vezměte si Statue z Měsíce vedle květiny nad stolem nalevo.Vezměte si i zápalky na stole.Vraťte do chodby a vyjděte z domu.

Dvorek.

Jděte vlevo a k náklaďáku. Vezměte si žlutou lampu vpravo.Vstupte do dveří nalevo,je tu tma.V inventáři spojte láhev petroleje s lampou a potom lampu se zápalkami , získáte svítilnu.Vstupte do dveří nalevo.

Bouda.

Nalevo si z komody vezměte sochu ďábla. Na podlaze vpravo seberte baterku.Přibližte se k přístěnku na konci místnosti. Podívejte se na sochu draka a jedno z monster.Seberte všechny sošky a dejte si je do inventáře.

Hádanka –sochy

V inventáři si přečtěte báseň/ dvakrát na ní klikněte/. Umístěte sochy do polic podle básně. Odshora dolů

Horní police –doprostřed police dejte Statue z Měsíce

Druhá police odshora: nalevo umístěte sochu draka,doprostřed sochu ženy a vpravo Monstrum.

Třetí police odshora-umístěte doprostřed sochu rytíře na koni .

Spodní police-umístěte doprostřed sochu ďábla.

Uslyšíte hluk ,podívejte se na díru na levé straně přístěnku. Klikněte na ni.

Vesnice

Jeskyně.

Jděte kupředu do chodby jeskyně. Podívejte se na malou klec nalevo s kostrou uvnitř. Jděte vpřed k rozcestí.Jděte doprava a přibližte se ke kleci, podívejte se na kreaturu uvnitř.Vraťte se na rozcestí a jděte vlevo.Podívejte se na lano ,které drží páku vpravo od vás a také na nákladní vozík vpředu.Použijte nůž na lano co drží páku a pak klikněte na páku.Vozík v animaci prorazí otvor z prken.Jděte tímto otvorem ven.

Socha.

Přibližte se k soše a klikněte dolů na spodek,kde je reliéf anděla a otvor.Sejf? Odstupte a dejte se cestou vpravo.

Pravá boční silnice.

Jděte nejprve k mostu nalevo,vidíte,že je zničený.Vraťte se zpět ,ze sudu si vezměte rybu.  U domku na verandě vidíte dva lidi.Promluvte si jak s Jozou ,tak i rybářem Dejanem ,který hraje na flétnu. Řekne vám,že neviděl vašeho otce. Vraťte se zpět k soše a jděte cestou doleva.

Vesnice .

Promluvte s Konoba Butlerem. Na jeho vozu se rozbilo kolo a potřebuje ho opravit.Eva mu zkusí pomoci.Kolo nyní máte v inventáři.Promluvte s Karimem, který leží nalevo.Poté jděte kupředu do vesnice.Přibližte se k soše,je to zvláštní monstrum ,kterému chybí oko. Odstupte a jděte vlevo ke kováři.Jmenuje se Kovac.Promluvte s ním,kolo vám opraví,ale bude chtít za to minci.Vezměte si rukavice na barelu napravo a vraťte se k soše.Jděte napravo ke krčmě.Sedí tu nalevo barmanka Hilge,promluvte s ní.Řekne vám,že oko ,které chybí soše bylo rubínové,Hilge vám dá i vlásničku.Promluvte si s Bobo,který leží napravo. On pro změnu opravuje kouzelné hrací skříňky.

Krčma.

Vstupte do krčmy a promluvte si Milanem. Řekne vám o kouzelném spícím prachu. Zkuste ho vzít na stole vedle něho,nejde to.On chce pivo ,dá vám dvě mince ,které se objeví v inventáři .Jděte k výčepu na dně obrazovky. Podívejte se na klíč na pultu,klíč vzít nelze. Promluvte s výčepním Farisem. Řekne vám o králi Izákovi. Promluvte s ním o všem,až přijde řeč o klíči,tak uvidíte animaci.Odstupte od barmana a přibližte se k hrací skříňce nalevo. Podívejte se na geometrické symboly.Vyjděte z krčmy.

Hlavní náměstí a vesnice.

Jděte ke kováři,promluvte s ním a dejte mu mince z inventáře.Dá vám opravené kolo .Jděte k Bobovi před krčmou a vezměte si zvoneček napravo od něho. Vezměte zvoneček a dejte ho Bobovi. Vraťte se ke Konoba Butlerovi a dejte mu opravené  kolo. Dostanete zvoneček vděčnosti . Jděte směrem k sobě do obrazovky a u cestičky si vezměte další zvoneček.Jděte zpět k Bobovi a dejte mu oba zvonečky,pečlivě ho poslouchejte-dá vám kód geometrických symbolů k otevření hrací skříňky v krčmě.Vstupte do krčmy a jděte k hrací skříňce.Nejprve si očíslujme symboly.Horní řada odleva je od 1 do 4,dolní řada zleva od 5 do 8.Klikněte na symboly číslo 5, 3, 1, 7 a 6. Vezměte si mechanismus ,který však potřebuje opravit.Jděte ke kováři,řekněte mu ,že potřebujete kus měděného drátu k opravě hrací skříňky,respektive k mechanismu. Dejte mu trubkový chladič a minci.Mechanismus je opravený.Vraťte se zpět do krčmy,do hrací skřínky umístěte opravený mechanismus a jděte k barmanovi.Slyšíte hrát hrací skřínku,barmanovi si řekněte o pivo.Klikněte také na klíč na barovém pultě,získáte klíč.Dejte pivo Milanovi a pak si ze stolu vezměte spící prach.

Socha rytířů.

Vyjděte z vesnice,jděte k soše a klikněte na reliéf anděla.Do otvoru vložte klíč,malé dveře se otvírají,vezměte si klenot. Jděte zpět do vesnice.

Vesnice.

Přibližte se k soše na náměstí a dejte rubín z inventáře do oka hada.Vše vidí barmanka Hilge,promluvte s ní ,z vděčnosti opraví most u dvou rybářů. Prokletí je pryč.Vraťte se tedy přes vesnici k soše a jděte cestou vpravo k mostu a projděte na druhou stranu mostu.

Kouzelný les

Vstupte do kouzelného lesa.Jděte vpřed,na rozcestí jděte vpravo. Spadlý kmen stromu blokuje cestu.Jděte zpět na rozcestí a jděte vlevo.Setkáte se s obremBurekem.Promluvte si s ním o všem.Má v tašce něco co pomáhá vidět věci jinak.V inventáři spojte spící prach s rybou .Rybu dejte Burekovi,ten usne.Klikněte na jeho tašku na krku ,vezměte si kouzelnou dávku .V inventáři klikněte dvakrát  na kouzelnou dávku,jděte na rozcestí a projděte vepředu barevnou mlhovinou,ocitnete se u čarodějnice.

Čarodějnice.

Promluvte s Lepinyou. Eva požádá o pomoc,ale čarodějnice nemůže pomáhat jen tak .Potřebuje získat rostliny,dá vám kresbu tří rostlin,které potřebuje.Klikněte  dvakrát na kresbu v inventáři, abyste viděli rostliny.Jděte na rozcestí a utrhněte rostlinu vpravo vedle velkého kamene. Jděte doprava a seberte rostlinu před velkým kmenem.Vraťte se k čarodějnici a jděte cestou doprava.Projděte až ke kryptě. Cesta je zablokovaná křoviskem plným trnů,použijte rukavici na křovisko. Přibližte se ke kryptě. Nalevo, na spodu velkého kamene seberte třetí rostlinu. Jděte zpět k čarodějnici.Promluvte s ní,automaticky jí dáte rostliny,ona vám dá medailon . Ve městě bude muset jít Eva do knihovny ,kde musí najít Encyclopedii.Eva také od čarodějnice dostane heslo ke kryptě:  KOMI-SAKO-Žralok Ostronosý.Jděte cestou vpravo ke kryptě.

Krypta.

Vstupte do krypty a podívejte se na mrtvého hlídače. Seberte si od něj kovový prst.Použijte ho na lebce na stěně-dveře otvírají. Vstupte. Jděte dopředu k zrcadlu a podívejte se na keramický hrnec,uvnitř je popel.Klikněte na zrcadlo ,klikněte na ikonu ruky.Zrcadlo žádá o kouzelná slova-z nabídky vyberte  komisakomako.Kniha o čarodějnictví se objeví na stole. Vezměte si knihu.Jděte vlevo a podívejte se na další lebku a dveře.Vraťte se zpět k čarodějnici.

Čarodějnice.

Promluvte s ní. Dejte jí knihu. Na oplátku dostanete magické kouzlo zmenčení.V inventáři klikněte na Magic a na kouzlo klikněte dvakrát,tím se zmenšíte.Klikněte na velký hrnec ve kterém čarodějnice cosi vaří.Podívejte se do něj,vidíte tu body,které za chvilku využijete.Body si zapamatujte,respektive jejich postavení.Vraťte se do krypty .

Krypta.

Jděte do haly se zrcadlem a pak vlevo k lebce a povytaženým dveřím.Projděte pod těmito dveřmi/musíte se kouzlem zmenšit/

Sarkofágová hala .

Použijte kouzlo ke zvětšení a klikněte na kruh před vámi.

Sarkofágová hádanka

Uložte si hru. Pamatujte si co jste viděli v hrnci u čarodějnice. Každý kruh se může otočit  vlevo či vpravo,většinou se otáčejí dva body. Žlutý bod je středový kruh v této hádance. Když to nastavíte tak jak to vidíte na tomto obrázku

Obrazek

,tak se podívejte na animaci .Sarkofág se otevře a Eva projde jeskyní až k portálu.

Komora portálu

Promluvte s Melvisem Dukem,který sedí nalevo.Melvis hledá svůj medailon.Krystal ke  gramofonu je rozbitý.Eva potřebuje noviny či specifický medailon k tomu, aby prošla portálem. Klikněte na Melvise medailonem,který máte v inventáři.Melvis vám dá City medailon.Odstupte od Melvise a jděte vpravo k malíři obrazu.Vezměte si šroub na podlaze nalevo od Lizzarda,malíře.Poté promluvte s Lizzardem.Poté jděte vlevo k obrovi.Vezměte si další šroub na levé straně portálu. Pak jděte k obrovi jménem Kyfla a promluvte s ním. On opravuje portály. Potřebuje dva šrouby,dejte mu je,dostanete od něj výkonový krystal na oplátku. Zjistíte,že Izák je vládce Crystal Valley.Vraťte se k Melvisovi a promluvte s ním. Dejte mu krystal.Jděte k obrovi,rozlučte se s ním a jděte k portálu napravo od něj.Tady už čeká Unit 52.Žádá vás o papír či medailon,dejte mu medailon .Podívejte se na animaci.

Město

Fontána.

Jděte k fontáně a podívejte se na kolo opřené o fontánu.Promluvte si nejprve s kočím Petarem a pak také s Willym a Harrym,kteří sedí u fontány.Zjistíte,že si vzali kolo z invalidního vozíku knihovnice, protože ona jim vzala jejich míč.Jděte nalevo od fontány do knihovny.

Knihovna.

Vstupte dovnitř a jděte vpřed ke stolu,kde si promluvte s knihovnicí Ferofkou. Řekne vám ,že bude pracovat až tehdy, až dostane zpátky kolo od vozíku.Dostanete od ní míč. Vyjděte z knihovny a jděte k fontáně.Dejte chlapcům míč,dostanete kolo k vozíku. Vraťte se zpět k Ferofce.Dejte jí její kolo k vozíku.Požádejte o encyklopedii,tato kniha je zakázaná,Eva ji nemůže vidět.Vezměte si knihu  na levé straně stolu.Vyjděte ven z knihovny.

Ulice.

Jděte do ulice vpravo od knihovny. Promluvte s Omero a Betty.Jděte  do ulice za fontánou a promluvte s Butcherem. Nemá led pro chlazení masa.Jděte dál touto ulicí a promluvte s Frulem, hudebníkem.Jděte vlevo a vstupte do květinářství.

Květinářství.

Podívejte se na kouzelnou květinu. Promluvte s Tratincicem. Dá vám růži. Zjistíte,že květina s názvem veronika veronika, byla ukradená jeho pracovníkem a nachází se u majáku. Eva se nabídne,že ji získá zpět.Dejte mu knihu od Ferovky, získáte listy které jsou studené jako kostky ledu.

Knihovna.

Vraťte se zpět do knihovny .Promluvte s Ferofkou,získáte zlatý kus. Objeví se i Encyclopedia,podívejte se na knihu na obrazovce. Přečtěte si co se tu píše.Eva vidí svého otce na obrázku. Kde však najde Izáka?  ,a kde je hrad?Vyjděte z knihovny ven.

Ulice.

Vraťte se do ulice za fontánou a pokračujte ulicí až za hradby,kde narazíte na  rozbitý Cadillac. Vezměte si z něj karburátor.  Podívejte se na maják v dálce.Jděte cestou vpravo k vile. Nemůžete jít dovnitř kvůli psovi,který vilu hlídá.Vraťte se k řezníkovi Butcherovi a dejte mu kosmatec křišťálový. Dostanete od něj kost na oplátku.Vraťte se k vile.

Vila.

Dejte kost psovi a vstupte na nádvoří vily. Přibližte se ke vstupu a podívejte se na bedny vlevo.Vezměte si láhev rumu. Promluvte si se služkou Betty.Zjistíte,že je to vila  starosty,ale momentálně není doma. Služka pověří Evu tím,aby promluvila s Omerem a dala mu růži. Na oplátku  nechá zadní okno otevřené,takže Eva se může snadno dostat do vily.Vraťte se ke knihovně.

Ulice.

Jděte k Omerovi do ulice vpravo od knihovny a promluvte s ním. Dejte mu růži. On vám dá dopis pro Betty. Vraťte se do vily.

Vila.

Dejte Betty dopis od Omera. Okno do vily je otevřené. Jděte nahoru do obrazovky kolem beden.Nahoře vidíte otevřené okno,ale jak se do něj dostat?Jděte k fontáně a promluvte s kočím Petarem, požádejte ho, aby šel s vámi do majáku.Automaticky se ocitnete u majáku.

Maják.

Jděte na lávku a promluvte s námořníkem Jim. Za láhev rumu se chce Eva svézt.Jenže cosi chybí na ovládacím panelu nalevo.Dejte karburátor na ovládací panel a promluvte si opět Jimem.Pak klikněte na kabinku nalevo.Po vystoupení z kabinky si promluvte s Mikkailem.  Vyjděte po schodech až k majáku .Vstupte dovnitř,podívejte se na krystal a tři vypínače. Barva krystalu se mění po kliknutí  na vypínače.Klikněte na spodní vypínač a pak na horní vlevo.Barva krystalu se změní na černou.Jděte dolů a promluvte s Mikkailem.Ten opustí molo a odejde nahoru do majáku.Vezměte si Veronika Veronika květinu.Klikněte na kabinku,jděte ke kočímu Petarovi a nechte se odvézt do města.

Ulice.

Přejděte do ulice vzadu od fontány a vstupte do květinářství.Dejte prodavači jeho květinu,na oplátku dostanete  semena magicky rostoucí fazole.

Vila.

Vraťte se k vile a jděte k otevřenému oknu.Dejte semena fazole do hromádky půdy na levé straně cesty pod oknem.Podívejte se na animaci,fazole během chvilky vyroste. Klikněte na fazolovitý strom,ocitnete se a v místnosti.Vezměte si modrou vázu. Je v ní voda.Podívejte se na kresbu na rohu stolu.Jděte k židli v rohu.Klikněte na sejf a podívejte se na mechanismus na sejfu.Do trychtýře nalijte vodu z modré vázy z inventáře. Náplně se naplní vodou.

Hádanka s náplněmi

Vidíte tu čtyři náplně a ve všech je voda.Podle kresby musí být první (nalevo) a čtvrtá náplň prázdná a druhá a třetí náplň plná vody.

Řešení-pod náplněmi jsou tlačítka.Klikněte odleva na tato tlačítka 2, 3, 4, 4, 4, 4, 3, 3, 3, 2, 2, 2, 2, 2.Sejf se otvírá a vy si vezměte dopis a roh. Odstupte od sejfu.Přečtěte si dopis v inventáři/dvakrát na něj klikněte/ , Izák píše starostovi Valley.Vyjděte z vily,vraťte se k fontáně a promluvte s kočím Petarem.Odveze vás do věže.

Věž.

Projděte branou a přibližte se ke věži.Použijte roh z inventáře na dveře,vstupte a jděte k výtahům. Vstupte do výtahu nalevo,vyveze vás nahoru do knihovny. Jděte k vitríně nalevo a přečtěte si knihu.Přibližte se k poličce na knihy napravo,klikněte na svitek,který si vezměte. Když kliknete v inventáři na Magic ,tak zjistíte,že máte telekinetickou sílu. Sjeďte výtahem dolů.Vstupte do druhého výtahu zleva.Podívejte se na masivní dřevěné dveře a promlute s Unit 42.Zatím nemůžete vstoupit.Vraťte se k výtahu,sjeďte dolů a nastupte do výtahu vpravo.Vidíte mřížové dveře vedoucí  k žaláři. Sjeďte výtahem dolů,podívejte se na zvednutý výtah a použijte na něj telekinetickou sílu. Výtah sjede dolů a vy do něj nastupte.Eva je v chodbě. Kráčejte vpřed ,podívejte se na draka Vatrama.Promluvte s ním.Zjistíte,že Eva je dcera Izáka. Klikněte před drakem na stojan,jsou na něm čtyři páky.Klikněte na páky tak, aby byli nastaveny zleva takto- Nahoru, nahoru, dolů, nahoru. Klec vyjede nahoru. Velké bílé vejce nalevo je potřeba sebrat,jenže je příliš velké.Použijte na něj tedy kouzlo zmenšení,které máte v Magic.Zmenšené vejce si vezměte a promluvte s Vatramem.Dáte mu vejce a on vám dá kouzlo Blizzard ,kterým můžete zmrazit cokoli . Blizzard kouzlo  je nyní v inventáři,v Magic. Sjeďte výtahem dolů.Jděte do druhého výtahu zleva a kouzlo Blizzard použijte na Unit 42. Podívejte se na animace a pak projděte dveřmi.Promluvte si s Countem,který sedí u stolu.Izák a Count jsou bratři. Draci jsou jeho koníčkem.Žádá Evu , aby zabila svého otce a tím obnovila rovnováhu ve Valley.Eva chce odejít ale Count ji uvězní. Vidíte klíč v krabici vpravo,použijte kouzlo telekineze,tím si klíč přitáhnete.Klíčem si otevřete dveře cely a jděte směrem nahoru.Podívejte se na zamrzlého muže. Nalevo na zemi si vezměte kus dřeva.Vraťte se k cele a jděte směrem dolů do obrazovky. Vezměte si sekeru  bez topůrka blízko dveří žaláře.V inventáři spojte kus dřeva a sekeru. Jděte zpět k zamrzlému muži a použijte na něj sekeru.Podívejte se na animaci.Promluvte si s motýlem,vezme Evu do jeho světa.

Andělé

Eva stojí na mostě .Jděte doprava a vstupte do chaty,ze stolu si vezměte kontroler.Vyjděte z chaty.Jděte směrem dolů do obrazovky a vstupte do chaty vpravo. Na stole si vezměte krystal. Promluvte si se stvořením jménem Ka. Vyjděte z chaty.jděte do chaty vepředu.Vezměte si krystal  na stole.Promluvte si se stvořením jménem Va,řekne vám něco o Avatarovi.Vyjděte z chaty a jděte dolů do obrazovky k mostu.Uložte si hru.Jděte vpravo a vejděte do chaty.Jděte k zařízení.V inventáři spojte dva krystaly s kontrolerem.Vezměte kompletní kontroler a umístěte ho na zařízení a klikněte na něj.

Přístrojová hádanka

Vidíte zde celkem 10 tlačítek. Očíslujeme si je zleva doprava 1 až 5 horní řada a 6 až 10 spodní řada.Stiskněte tlačítka 2-5-1-3-6-7-9.Zařízení přestane svítit.Vyjděte z chaty ,jděte dolů do obrazovky a pak vpravo projděte do chaty,kde si promluvte s Ka. On mluví o Evině otci.Ka je také poslední vůdce Creators. Oni budují portály a uchovají tuto realitu.Eva musí následovat svůj osud.Vyčerpejte veškeré dialogy,poté Eva musí použít medailon od otce,takže na medailon v inventáři dvakrát klikněte.Přenesete se do jeskyně.

Jeskyně draka

Jděte kupředu na rozcestí. Jděte doprava. Na zemi vlevo seberte štít.Promluvte si s Mishem vlevo.Jděte vpřed do jeskyně a podívejte se na oheň. Vraťte se zpět na rozcestí.Jděte doleva a vpřed. Jděte doprava až k sejfu. Podívejte se na visací zámek. Použijte na něj Blizzard kouzlo. Klikněte na visací zámek a vezměte si helmu.Vraťte se zpět a jděte vlevo.Jděte ke stroji.Vidíte tu čtyři kohouty, klikněte na horní vpravo a dolní vpravo.Tím zastavíte únik páry a před vámi se vyprázdní jezírko. V jezírku je brnění.Použijte  telekinetickou sílu na brnění.V inventáři spojte štít, brnění a helmu , získáte kompletní zbroj.Vraťte se na rozcestí a jděte vpravo až tam co je oheň .Klikněte dvakrát na kompletní zbroj,tím si zbroj obléknete. Jděte kupředu,setkáte se s drakem Vatramem. Odložte kompletní zbroj dvojitým kliknutím v inventáři na zbroj.Promluvte si s Vatramem.Eva mu dá vejce a musí jít do močálu.Po rozhovoru jděte za draka.

Močál

Vstupte do močálu. Podívejte se na obrovské houby. Pokračujte kupředu až k chatě.Jděte napravo za chatu a vezměte si velký žalud na zemi před stromem.Vraťte se před chatu a nalevo si vezměte malou větev. Jděte vpřed až pna molo a vezměte si lano před lodí.Vraťte se zpět k chatě a vezměte si jednu rybu.Ryby visí pod vyvýšenou podlahou chaty na které stojí Martin.Poté si s Martinem promluvte.Řekne vám,že jeho loď potřebuje opravit,protože je v ní díra.Také vám řekne,že Izák mu řekl o Evě. On byl Izákův rádce. Vraťte se na začátek,tam co jsou obrovské houby a použijte velký žalud na houbu nalevo,získáte  lepidlo.V inventáři spojte žalud s lepidlem s malou větví, získáte super lepidlo .Jděte na molo k lodi a použijte na loď superlepidlo,tím zalepíte díru. Vraťte se k Martinovi. Promluvte s ním,automaticky získáte hák ,který se vám uloží do inventáře.Ocitnete se u lodi.Klikněte na Martina,promluvte s ním a budete v lodi na jezeře.

Jezero.

Postupte vpřed s lodí do jezera .Podívejte se na hadovité monstrum ve vodě a zvláštní větev před vámi.V inventáři spojte hák a lano a potom na obojí použijte rybu,získáte hák s rybou. Hoďte hák z inventáře na větev,uvidíte jak hadovité monstrum skočí po návnadě. Eva je nyní na druhé straně jezera.Postupte po mole doprava až k výtahové plošině.Použijte telekinetické kouzlo na barel,ten vyjete nahoru.Barel dejte na plošinu na levé straně výtahu.Totéž udělejte s druhým barelem.Vstupte na výtahovou plošinu,opět použijte telekinetické kouzlo a vyzdvihněte barel na plošinu k ostatním dvěma barelům.Eva vyjede nahoru.

Zuggurat

Podívejte se na hrad v dálce. Jděte vpřed až k hradu.Vidíte tu obra Brozze. Je zraněný. Eva mu chce pomoci. Má nějakou kost v ústech.Použijte kouzlo shrink,Eva se zmenší a pak klikněte na obra,Eva se ocitne v jeho ústech.Jděte kupředu,nalevo vidíte kost za zubem.Vezměte si kost. Opusťte ústa,klikněte dvakrát na kouzlo shrink,Eva se opět zvětší. Promluvte si opět s Brozzem,potřebuje nějakou vodu. Eva má nějakou v inventáři,takže mu dá napít.Poté se dozvíte,že Brozz je poslední ze Ziggurat obrů.Ziggurat je Izákův palác . Měl by být uvnitř .Brozz otevře most a vy projděte do hradu.

V hradu.

Vidíte,že část mostu chybí. Použijte scvrkávající kouzlo/shrink/ a projděte po kovovém prutu,který spojuje obě části mostu. Na druhé straně se opět zvětšete.Stojíte na plošině se čtyřmi pilíři. Jděte k hornímu levému pilíři  a otočte trojúhelník tak, aby na vrchu trojúhelníku byla zelená barva.Jděte ke spodnímu pravému pilíři a otočte trojúhelník tak ,aby na vrchu byla také zelená barva.Všechny čtyři pilíře jsou spojené světelnými paprsky.Stoupněte si na plošinu uprostřed ,sjedete dolů.

Křižovatky.

Jděte dvakrát vpřed až ke křižovatce.Setkáte se sluhou Alfrédem. Promluvte s ním.Řekne ,že její otec je tady, ale je uzavřený. Eva musí najít cestu ke svému otci.Jděte cestou vpravo do robotické opravné místnosti.Na stole si vezměte  robotickou ruku a nohu. Na podlaze vedle Alfréda seberte část plánu.Promluvte s Alfrédem. Ruka a noha potřebuje opravit.Vraťte se na křižovatku a jděte nahoru do knihovny.Na stole si vezměte další část plánu.V inventáři spojte obě části plánu, ještě chybí horní díl. Promluvte s Alfrédem.Projděte pasáží v horní obrazovce a podívejte se na velké dveře,nejdou otevřít.Vraťte se zpět na křižovatku.Jděte doleva,přijdete k velkému stroji.Na spodu napravo si vezměte část plánu. Spojte v inventáři tuto část s plánem a získáte dokončené schéma. Promluvte s Alfrédem,řekne vám,že stroj je ohromný motor ,který pohání Ziggurat. Krystal obsahuje energii pro mechanická zařízení kolem Valley, z toho důvodu jméno Crystal Valley.Nyní dejte dokončené schéma do slotu na pravou stranu.Vidíte obraz robota.Vložte nohu do slotu uprostřed a nalevo stiskněte zelený knoflík a pak fialový uprostřed.Noha je opravená,takže si ji ze slotu vezměte. Vložte do slotu ruku, stiskněte žlutý knoflík a pak fialový uprostřed. Vezměte si  ze slotu opravenou ruku.Vraťte se na křižovatku a jděte doprava.Vraťte ruku a nohu robotovi na operačním stole.Promluvte si s ním,je to Android - 234 značka 3.Eva potřebuje klíč,robot jí dá klíč.Jděte na křižovatku a pak nahoru do knihovny.Projděte pasáží k velkým dveřím a použijte na dveře klíč od robota.Promluvte si s Alfrédem,řekne vám,že se ocitáte v privátní části hradu.Jděte doprava za Alfréda.Ocitnete se v místnosti s lůžkem.Napravo od něj je stůl ze kterého si vezměte prsten.Vraťte se zpět k Alfrédovi a jděte pasáží nahoru,až k soše Eviny matky. Vezměte si zlatou růži z její ruky.Vraťte se zpět a jděte k masivním dveřím napravo.Klikněte na ně a v detailu dejte prsten do spodního otvoru dole.Medailon dejte do otvoru nad prsten a růži dejte do velkého otvoru nahoře.Uslyšíte zvuk,klikněte na dveře a Eva projde vpřed dveřmi.Přibližte se k velkému orgánu. Podívejte se na repliku Eviny matky,kterak hraje na orgán.Jděte na plošinu za orgánem,Eva vyjede nahoru.Klikněte na velký trojúhelníkový ovládací panel.

Finálová hádanka

 Předmětem hádanky je naplnit středový velký trojúhelník. Budou vám postupně blikat malé trojúhelníky. Vy na ně musíte klikat v pořadí v jakém budou blikat.Takhle se vám postupně bude zaplňovat střed velkého trojúhelníku. Až se vám podaří trojúhelník naplnit,tak se objeví další plošina. Stoupněte si na ní,vyjedete nahoru.Přejděte doleva na velkou plošinu,velký krystal se roztočí.Podívejte se na závěrečnou animaci ,tímto jste dohráli tuto adventuru.

Uložené pozice

Čeština

Demo

Recenze

Videoukázka

Obal na cd(dvd)

Screenshot

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář