Jdi na obsah Jdi na menu
 

Monsters vs. Aliens

22. 4. 1991
TOPlist

Monsters vs. Aliens

22.4.2009 Autor recenze-Stan Madukas

Dnes je téměř pravidlem,že jakmile se natočí film tak se s ním sveze i to ostatní.Je tomu tak i v případě Monsters vs Aliens. Pojďme se tedy na tuto hru podívat trochu pečlivěji.Při hraní jsem se dobře bavil a tak předesílám,že nebudu moc kritický,v podstatě není důvod.Hra je určena především dětem,ale to neznamená,že pro dospělého je to něco ,co nestojí za zahrání.Právě naopak.Jak už to bývá,máme tu několik superhrdinů se speciálními schopnostmi.Scénář  hry je podobný filmovému,ale otrocky ho nekopíruje.Příběh je bláznivý,stejně jako všechna monstra ,která se v něm objevují.Film a potažmo i hra je parodií na béčkové sci-fi z padesátých let.Ten kdo žádný z těch filmů neviděl ,tak o nic nepřišel.Jsou vesměs opravdu příšerné.Takže zpět k našemu příběhu.Je o dívce z Kalifornie jménem Susan Murphy, která přijde do styku se spadlým meteoritem.Ten způsobí,že Susan vyroste do obřích rozměrů.A to tak obřích,že si to sotva dovedete představit.Místo bot používá auta.Je proti ní nasazeno vojsko,ukáže se však,že Susan není jediným monstrem,o kterém americká vláda ví.Co se však nestane...na naši matičku zemi zaútočí robot jménem Gallaxhar.Všechna monstra jsou povolána do boje proti společnému nepříteli.Generál armády tedy povolá čtveřici hrdinů,které si představíme,každý z nich je jedinečný.

Susan –je hezká mladá dívka,kterou zasáhl meteorit a ona vyrostla do nečekaných rozměrů a mimořádné síly.Nemá ráda, když ji lidé nazývají Monstrem!Její silnou stránkou je bruslení,tedy ne na bruslích ale na autech.Je silná a rychlá a zvládá i jednodušší akrobacii.Zvedá hodně těžké předměty.

B.O.B. – modrý želatinový slizounek,můj oblíbenec a miláček.Může protékat,skákat,natahovat se,uložit si do útrob krabici,vyplivnout ji.Jeho snem je opalovat si své modré tělíčko na Monsters pláži.Není to žádný bijec,ale umí používat rozum a tak dokáže najít vždy tu správnou cestu přes různé plošinky a pásy.

Missing Link –Je to zvláštní obojživelník,kterému nedělá problém žádný povrch.Jeho silnou zbraní je ocas,ale je všestranně založený,takže zvládne cokoliv.Je to docela pruďas,takže se dokáže pořádně do nepřátel pustit.Umí povolit šrouby,zlikvidovat střílející děla.

Hrdinové jsou vlastně tři,protože za ně si zahrajete v singleplayeru.

Dr. Cockroach –praštěný profesor,experimentoval s lidskou a švábí DNA ,a to vyzkoušel na sobě.Výsledek je ten,že o nějaké kráse se nedá mluvit.

S Dr. Cockroachem se setkáte pouze v kooperativním režimu dvou hráčů.Jinak Dr. Cockroach bude pomáhat komentáři a radami přímo ve hře. Ovládání hry je na klávesnici poněkud problematické,Klávesy jsou totiž rozhozeny po celé klávesnici,takže když se dostanete k akčním pasážím,kde musíte v rychlém sledu mačkat klávesy ,budete mít nejspíš trochu problémy,protože mačkáte pravý ctrl,levý ctrl,enter,space,backspace.Nejspíš to byl záměr autorů,ztížit komba,ale já si myslím že tohle mělo být ošetřeno citlivěji.Délka hrací doby je zhruba 10 hodin,což považuji za slušný standart.Hratelnost neupadá ,stále se něco děje a různé úkoly,které plníte za tu kterou postavičku,jsou natolik různorodé,že stereotyp nehrozí.Souboje s bossy jsou místy obtížné,ale pokud jste zdatnější hráči,tak vám to velké problémy dělat nebude.Je potřeba vyhýbat se nástrahám a pak použít komba na bosse.To lze provést stisknutím kláves,které se zobrazí v danou chvíli na obrazovce.Grafika je hodně barevná,podobá se to filmu.K této hře se jednoznačně hodí.Ocitneme se v různém prostředí jako je ulice San Francisca,mateřská loď robota Gallaxhara nebo tajné vladní středisko.Hudba a zvuky jsou taktéž na vysoké úrovni,zvláště když Monstra promlouvají hlasy filmových hvězd.Reese Witherspoonová (Susan Murphy), Hugh Laurie (Dr. Cockroach Ph.D.) nebo Kiefer Sutherland (General W. R. Monger)hře dodávají lesk a slušný potenciál ohledně prodeje.Žánrově bych hru označil jako akčně adventurní hru pro větší děti,ale ani dospělci nepřijdou zkrátka.Dávám 80%

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář